Fotball

Treffer VIF på spisskjøpet denne gangen?

Oslo 20120501.NM fotball 1. runde. Lyn - Vålerenga. Vålerengas Håvard Nielsen har scoret i cupkampen mellom Lyn og Vålerenga på Bislett Stadion tirsdag.Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

<p>Verken Koné, Gunnarsson, Sæternes eller Boakye har slått til for Vålerenga. Nå trenger klubben en erstatter for Håvard Nielsen.</p>

  • Daniel Røed-Johansen
    Kommentator, Aftenposten

VALLE: Håvard Nielsen (19) ble i går klar for den østerrikske klubben Red Bull Salzburg, mens Marcus Pedersens låneopphold tar slutt etter kampen mot Brann mandag. De to spissene har stått for over halvparten av Vålerengas mål denne sesongen.

Nielsen og Valon Berisha (Viking) signerte begge en fireårskontrakt med Red Bull Salzburg i går.

Vålerenga ble enige med klubben tirsdag, og avgjørelsen var opp til Nielsen selv. Overgangssummen skal ligge på i underkant av 25 millioner kroner.

Det skal reinvesteres i laget, men jeg vil stille meg negativ til at hele summen skal brukes på spillerkjøp , sier leder av sportslig utvalg i VIF, Håvard Lunde, til Aftenposten.

Han forteller at det ikke er satt av en bestemt sum for en erstatter, og vil ikke utelukke at det kan hentes inn flere enn én spiss. I tillegg er VIF på utkikk etter forsterkninger også i andre posisjoner.

— Vi må se etter riktig type, alder, kvaliteter og holdninger. Men det er klart at vi må erstatte noen av Håvards kvaliteter, forklarer Lunde.

Flere bomkjøp

Vålerenga har ikke hatt et klart spissalternativ siden Mohammed Abdellaoue ble solgt til Hannover sommeren 2010. I løpet av Martin Andresens tid som VIF-trener er Bengt Sæternes, Sidoine Oussou, Mostafa Abdellaoue, Yssouf Koné, Isaac Boakye, Veigar Páll Gunnarsson og Marcus Pedersen blitt hentet inn til rollen.

Med unntak av Mos, som gjorde suksess på utlån til Tromsø før han meldte overgang til FC København, har det vært få treff på blant kjøpene.

— Pedersen har prestert godt i flere kamper, men de andre er av ulike grunner blitt bomkjøp. Veigar kan imidlertid fortsatt snu stempelet ved å jobbe hardt over tid, sier fotballekspert Lars Tjærnås.

- Andresen har hatt ansvaret for kjøpene. Hva tilsier at han skal treffe denne gangen?

— Fra utsiden kan jeg ikke se at det er noe som tilsier at bomskudd skal endres til innertier, selv om det ofte er et element av flaks og uflaks med i bildet, sier han.

Tjærnås peker på manglende speiding, ressurser og stor konkurranse i et begrenset marked som faktorer som kan vanskeliggjøre jakten på en erstatter.

BOMKJØP: Veigar Páll Gunnarsson, Isaac Boakye, Yssouf Koné og Bengt Sæternes har ikke fått det til å stemme i hovedstaden. (Foto: Scanpix).

Forstår bekymring

VIF-ledelsen skal etter det Aftenposten vet ha erkjent at det er blitt jobbet feil tidligere.

I løpet av sommeren har det vært gjennomført møter mellom Andresen og sportslig utvalg for å finne bedre arbeidsmetoder på overgangsmarkedet.

— Jeg har forståelse for at supportere er bekymret, men vi har tro på at vi finner en god løsning, sier Lunde.

PS: Aftenposten lyktes ikke med å få kontakt med Martin Andresen torsdag.

Bomkjøpene

Bengt Sæternes: 79 seriekamper – 23 mål.

Sidoine Oussou: to seriekamper – null mål.

Yssouf Koné: 11 seriekamper – ett mål.

Isaac Boakye: syv seriekamper – ett mål.

Veigar Páll Gunnarsson: – 19 seriekamper – tre mål.

Les også

  1. Berisha og Nielsen har signert for Salzburg

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt23146347212648
2Molde23145457263147
3Rosenborg23125649301941
4Viking2312564741641
5Kristiansund2312383028239
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien