Fotball

Fire nordmenn på banen da Hammarby vant i serieåpningen

Flott comeback i Allsvenskan for Stockholm-laget.

JUBEL: Kennedy Bakircioglu har scoret 1-0-målet og mottar hyllesten. Foto: Bildbyrån/Digitalsport

Hammarby spilte sin første kamp i den svenske toppdivisjonen i fotball siden 2009. Med fire nordmenn involvert ble det 2-0-seier hjemme mot Häcken.

Den tidligere nederlandsproffen Kennedy Bakircioglü fikk æren av å putte den ærverdige klubbens første scoring på øverste nivå i Sverige på seks år. Han var sikker da han fikk muligheten fra straffemerket etter 13 minutter. Måns Söderqvist scoret oppgjørets siste mål etter 39 minutter.

Hele fire nordmenn var involvert i oppgjøret for Hammarby. Lars Sætra spilte hele kampen i midtforsvaret og bidro til å holde nullen for Stockholm-klubben.

Fredrik Torsteinbø, Lars Mendonca Fuhre og Jan Gunnar Solli ble alle byttet innpå i løpet av oppgjørets elleve siste minutter. Også tidligere Brann-back Birkir Mar Sævarsson spilte hele kampen for vertene.

Hammarby er et av Sveriges mest populære lag. Hele 30.278 tilskuere tok turen for å følge klubbens retur til Allsvenskan.

– Vi er fornøyde, men vi kan ikke sveve av sted etter det her. Vi må være ydmyke og vi har kamp allerede på onsdag og da gjelder det at vi har ladet batteriene, sa Bakircioglü.

Oppgjøret mellom Kalmar og Helsingborg endte 0-0. De resterende kampene i åpningsrunden spilles søndag og mandag.

(©NTB)

 1. Les også

  Ustoppelige Arsenal herjet med Liverpool

 2. Les også

  Roma vant sin første hjemmekamp siden november

 3. Les også

  Tettey involvert i rekordjevn serieinnspurt

 4. Les også

  Johansen scoret i ny Celtic-seier

Les mer om

 1. Internasjonal fotball
 2. Allsvenskan
 3. Hammarby IF