Her knuses Liverpools sesong

Et hodestøt fra Michael Dawson ødela Liverpools siste, lille håp om fjerdeplass og Champions League-kvalifisering.

RETT I NETTET: Michael Dawson header her inn 1-0 for Hull.
  • Erlend Nesje

Hull-Liverpool 1-0

For vertene Hull handlet det om å berge plassen i Premier League.

For Liverpool handlet det om å sikre en trepoenger og en fortsatt teoretisk mulighet til å hente inn Manchester United på fjerdeplass. En fjerdeplass som sikrer retten til Champions League-kvalifisering i august.

Men etter å ha tapt borte for hardt kjempende Hull kan de se langt etter det. Det gjorde Liverpool-manager Brendan Rodgers til en skuffet mann.

– Vi fikk til noe spill, men truet dem aldri i deres eget straffefelt. Det er skuffende, og det samme gjelder baklengsmålet, sa han etter kampen.

Veteranen Michael Dawson ble matchvinner med en solid heading åtte minutter før pause.

1-0: Michael Dawson henger høyest og scorer for Hull. Mario Balotelli (i bakgrunnen) var den som opphevet offsiden.

– Dette føles fantastisk. Folk har avskrevet oss, men nå er vi i ferd med å motbevise dem, sa 31-åringen.– Det spiller egentlig ingen rolle hvem som scorer målene. Det viktigste er at vi trengte tre poeng. Jeg synes vi gjorde en god kamp, tilføyde veteranen.

Les også

Elleville gledesscener da Bournemouth ble klare for Premier League

Startet med Gerrards mareritt

Merseyside-laget var gode fra jul og til midten av mars. Men etter at Steven Gerrard brukte 39 sekunder på å bli utvist mot Manchester United 22. mars har alt raknet for de røde.

Akterutseilt i kampen om topplasseringene.

Og utslått i FA-cupsemifinalen.

De fem siste kampene av sesongene handlet om et halmstrå som het fjerdeplass på tabellen. Hull måtte slåes på bortebane for at det lille håpet skulle leve.

Men Liverpool fikk det tøft.

Les også

Tessem om sensasjonsklubben: - Minner om Rosenborg

Dawson brukte hodet

Etter 37 minutter headet midtstopper Dawson inn 1-0. Mario Balotelli, som igjen hadde en ynkelig dag på jobben, opphevet offsiden etter hjørnespark. Michael Dawson fikk både tid og rom til å styre inn ledermålet med hodet. Det var stopperens første scoring siden januar 2013!

Liverpool hadde sine sjanser til utligning. Jordan Henderson hadde muligheten på et volleyskudd fire minutter før pause. Og ballen trillet langs målstreken etter et raid fra Glen Johnson på overtid i første omgang — men det var ingen andre Liverpool-bein på plass til å dytte den over målstreken.

Jordan Henderson fikk en ny mulighet midtveis i andre omgang. Men Hendersons avslutninger gjenspeiler et Liverpool-lag uten flyt. Det ville seg ikke.

Liverpool er nå syv poeng bak Manchester United med fire kamper igjen.

Hull tok et viktig steg i kampen om å berge plassen.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk