Fotball

Heggem: - Jeg husker hvor sjenert og tynn han var

Vegard Heggem ga plass til Steven Gerrard i 1998.

Vegard Heggem, til venstre, ble byttet ut da Steven Gerrard debuterte for Liverpool i 1998. Han husker ungguttens debut godt.
  • Roar Lyngøy
Liverpools Steven Gerrard i duell med Bradfords Garreth Whalley i Premier League-åpningen på Anfield 19. august 2000.

29. november 1998 tok Liverpool imot Blackburn på Anfield. Liverpool vant kampen 2-0.Vegard Heggem startet for de røde. På benken satt en superspent 18-åring fra Huyton med navn Steven Gerrard.

Les også

Gerrard hylles etter Liverpool-farvel

I kampens 90. minutt fikk Gerrard sin Liverpool-debut. Da hadde han draktnummer 28. Han kom inn for nummer 14, Vegard Heggem.

– Artig å tenke på

Heggem har ikke besvart våre henvendelser i dag, men nordmannen uttalte seg til Liverpool Echo 29. november 2013 – på dagen 15 år etter Gerrards Liverpool-debut.

Les også

Gerrard: - Den vanskeligste avgjørelsen i mitt liv

Vegard Heggem skrev under for Liverpool sommeren før Steven Gerrard debuterte for klubben.

– Det er artig å tenke på at det var der det hele begynte for Steven, uttalte Heggem om mannen som fredag kunngjorde at han forlater Liverpool ved sesongslutt.– Jeg husker bare hvor sjenert og tynn han var den gang. Jeg var overrasket over hvor kort tid det gikk fra hans første sesong på Melwood til han fikk debuten på Anfield. Det var en virkelig kort periode. Det var god stemning da han kom innpå og fansen fikk se en ny lokal gutt komme igjennom systemet. Det hadde en positiv innvirkning på hele klubben, sa Heggem.

Tatt opp av Houllier

Manager den gang var franskmannen Gerard Houllier.

– Houllier hadde fulgt med på ham på akademiet og kunne se potensialet i ham. Han trodde at Gerrard kunne ta steget, og det viste seg sannelig å stemme, sa Heggem.

Gerrard hadde bare spilt et par reservelagskamper før debuten på Anfield. Han ble kastet innpå ilag med etablerte landslagsspillere som Paul Ince, Patrik Berger, Jamie Redknapp, Robbie Fowler, Steve McManaman, Phil Babb og Steve Staunton.

Stig Inge Bjørnebye spilte også i Gerrards debutkamp. Bjørn Tore Kvarme satt på benken.

– Jeg hadde knapt hørt om ham, men det gikk ikke lang tid før han gjorde seg bemerket på treningsfeltet. Han var fokusert og desperat etter å lykkes, sa Heggem som kom til Liverpool fra Rosenborg sommeren 1998.

Les også

  1. - En trist dag for Liverpool og engelsk fotball

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Steven Gerrard
  3. Liverpool FC