Fotball

Van Gaal slakter eget lags innsats

Manchester United kunne klatret opp på en andreplass på tabellen med seier i Liverpool, men på Goodison Park ble de knust av Everton.

Ashely Young (til høyre) klarte ikke å hindre Everton i å gå opp til 2-0.
  • Pernille Ingebrigtsen

Everton-Manchester United 3-0

Manchester United-manager Louis van Gaal slaktet eget lags innsats etter tapet mot Everton i ettermiddag. Etter kampen sa nederlenderen til BBC at dette var den første kampen han har sett et lag som "ville vinne" mer enn sine røde djevler.

— Vi har alltid hatt kampvilje ute på banen, og jeg at dette er den første kampen hvor motstanderen har hatt mer av det enn oss. Dette var den første kampen hvor det andre laget var mer motiverte og aggresive enn oss. Det er ikke bra, men vi er bare mennesker, sier van Gaal.

Sjokkåpning

Hjemmelaget Everton sjokkåpnet mot giganten fra Manchester, og allerede etter fire minutter sto det 1-0 på måltavlen. De blåkledde vant ballen etter en United-corner og satte full fart mot motsatt mål. James McCarthy fintet seg til slutt mellom to United-forsvarere, var litt heldig da han fikk med seg ballen og snublet nesten ballen inn i mål.

Evertons James McCarthy snubler her 1-0-scoringen mellom beina på David de Gea i United-buret.

Men scoring var det. En god start på en flott og solfylt fotballdag i Liverpool.— Det var skuffende. Fra start til slutt var vi nest best, sa Chris Smalling etter kampen, ifølge BBC.

— Dette er første kamp hvor jeg har sett et lag som er mer motiverte og aggresive enn oss. Det er ikke bra, men vi er mennesker, var United-manager Louis van Gaals reaksjon etter kampen.

Stones stanget inn 2-0

Manchester United tok etter hvert over kontrollen på kampen, og etter 20 minutter kunne Smalling fort ha utlignet da alle Everton-spillerne konsentrerte seg om hodesterke Marouane Fellaini, mens Smalling fikk stå nokså umarkert. Headingen fra forsvarsspilleren gikk imidlertid rett på Tim Howard i Everton-buret.

Fellaini, som har blomstret igjen under van Gaal, var tilbake på sin gamle arena Goodison Park – for første gang på banen. Og etter 35 minutter måtte han se de blåkledde gå opp i 2-0-ledelse.

Et hjørnespark ble slått fra høyre, og inne foran mål løp John Stones seg fri og stanget inn 2-0 med en lekker heading – via tverrliggeren. På streken sto Asheley Young, men United-spilleren klarte ikke å avverge scoring.

Scoringen var Stones' første for Everton.

— Jeg har ventet på min første scoring lenge. Dette er de store kampene du ser frem til, og jeg hadde det veldig gøy i dag. Vi vet at vi har underprestert denne sesongen, men i de siste kampene har vi vist at vi er på vei tilbake dit vi hører hjemme, sier han til Sky Sports.

Les også

Chelsea med seks av elleve spillere på årets lag

Ut med Fellaini – inn med Falcao

Til pause ble Fellaini ofret, og inn kom Radamel Falcao, som ikke har blitt den hiten man kanskje hadde sett for seg at han skulle bli.

Men heller ikke han klarte å finne veien til nettmaskene.

I stedet var det Everton som økte ledelsen til 3-0 i det 74. minutt ved innbytter Kevin Mirallas — et mål som vil bli diskutert. United-forsvaret trodde nemlig at dommeren ville blåse av for offside på Romelu Lukaku, men sistnevnte lot være å løpe etter ballen, som i stedet havnet hos Mirallas. Belgieren kunne dermed gjøre 3-0 på enkelt vis.

Manchester United gikk dermed på sitt andre strake tap i Premier League, mens Everton fortsetter sin gode form.

Les også

  1. Norske klubber blir knust av finske i internasjonal talentkåring

  2. Liverpool i trøbbel etter nok et poengtap: - Vi trenger hjelp

Premier League

SVUTMP
1Manchester City1511223292335
2Liverpool15104144123234
3Chelsea1510323592633
4West Ham United158342819927
5Tottenham Hotspur148151617-125
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Everton FC
  4. Manchester United