Fotball

Her ser Martin Ødegaard klubben som vil ha ham

Real Madrid spilte bortekamp mot byrival Atletico. Med to nordmenn på tribunen.

Martin Ødegaard og pappa Hans Erik var på plass på Vicente Calderon og så Madrid-derbyet.
  • Kurt M.b. Haugli

MADRID (Aftenposten): Mens de aller fleste fotballinteresserte i Madrid var mest opptatt av lokaloppgjøret i cupen mellom Atletico og Real, dundret et par titall norske journalister inn i den spanske hovedstaden. De hadde ett mål klart for seg: Finne ut hvor Martin Ødegaard var. Og finne ut når han skriver under for Real Madrid. Onsdag kveld var det ingen bekreftelser i det hele tatt, fra hverken Real Madrid eller fra kretsen rundt Martin Ødegaard, på at en avtale er i boks.

Det som imidlertid er klart, er at Martin Ødegaard og pappa Hans Erik hadde orkesterplass da Real Madrid tapte 2-0. Bilder av Ødegaard på tribuen spredde seg som ild i tørt gress like før pause av oppgjøret. Han forlat stadion forbi det norske pressekorpset uten å si et ord.

Han skal imidlertid ha trent med Real Madrid Castilla, som er B-laget til Real Madrid og trenes av legenden Zinedine Zidane. A-laget hadde ikke trening av den enkle grunn av de møtte byrivalen til kamp.

Les også

Eks Spania-proff om Ødegaard: - Dette må bli superbra

Avklaring snart

Det var VG som først meldte at Ødegaard var på vei til Madrid. Og det nærmer seg muligens en avklaring. Stortalentet fra Strømsgodset kan være spiller i en av verdens største klubber før uken er omme. Martin Ødegaard blir av spanske medier bare kalt "den europeiske perlen". Det er slike spillere Real ønsker seg. Lovende, unge spillere som kan levere det ekstraordinære.

Men da klubben skulle hanke inn et søramerikansk stortalent, gikk det galt. Klubben var veldig oppsatt på å hente brasilianske Neymar til klubben. Det hadde lenge gått gjetord om ham, og mange europeiske klubber var villig til å gjøre mye for få ham på laget. Blant dem var Real Madrid og Barcelona. På flere tidspunkt i den langdryge prosessen før Neymar skrev kontrakt med en ny klubb, mente Real at de hadde en avtale med ham. Men han glapp.

Real Madrids stjerner trener på Valdebebas-anlegget like utenfor Madrid.

– Jeg tror ikke historien med Neymar sitter så hardt i som enkelte vil ha det til. Det er heller slik at Real Madrid alltid vil ha de beste. Alltid er det slik, sier Juan Castro til Aftenposten.Han er journalist i Spanias største sportsavis Marca.

Neymar-glippen var ikke særlig populært blant tilhengerne. Og en president i Real Madrid er avhengig av sine tilhengere for å bli gjenvalgt. Real Madrid er nemlig en medlemsklubb. Det er klubbens medlemmer som velger president.

Les også

Kommentar: Ingenting tyder på at Ødegaard-talentet misbrukes i Madrid

Ikke plass i A-stallen

Castro tviler sterkt på at det vil bli funnet en plass til Martin Ødegaard i A-stallen allerede nå.

– Jeg er sikker på at han må gå veien via B-laget Real Madrid Castilla, sier han.

Castro som har jobbet med Real Madrid i en årrekke for Marca, ser det rett og slett som usannsynlig at 16-åringen fra Drammen går rett inn på laget.

Les også

  1. Buena suerte, Martin!

  2. Tjærnås: - Et tøft, men også risikabelt valg

  3. Se hvordan Ødegaard tok fotballverdenen med storm på ni måneder

  4. Livestudio: - Ødegaard møter Zidane i dag

  5. Real Madrid-kjenner: - Sitter her og klyper meg i armen

  6. – Ødegaard er ikke i Madrid for å signere kontrakt

Les mer om

  1. Spansk fotball
  2. Martin Ødegaard