Fotball

Derfor vrakes Riise fra Champions League - igjen

— Han var dårlig i helgens kamp, forteller kypriotisk journalist.

John Arne Riise ble frigitt av Fulham etter forrige sesong.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh
    Journalist

20. september debuterte John Arne Riise for den kypriotiske klubben APOEL med to målgivivende mot Ayia Napa. Han spilte 90 minutter igjen på lørdag, denne gangen mot AEL.

Men til tross for at Riise har fått 180 minutter med førstelagsfotball siden han ble vraket fra APOEL-troppen som ble slått 1-0 av Barcelona på Champions Leagues åpningsdag, er han ennå ikke ansett som klar for Champions League-fotball.

For Riise er utelatt fra troppen som skal møte de nederlandske mesterne Ajax tirsdag kveld. Ifølge kilder på Kypros er årsaken at Riise ikke sees på som «i form nok til å spille en kamp med så høy intensitet».

— Treneren synes ikke han er klar, sier Eirini Spiropoulou til aftenposten.no.

Hun er sjefredaktør for det kypriotiske nettstedet balla.com.cy, og følger Riises klubb APOEL tett. Hun forteller at nordmannens prestasjon i rivaloppgjøret mot AEL denne helgen ikke var imponerende.

— Treneren (Giorgos Donis, journ. anm.) brukte han mot AEL i en tøff kamp på lørdag, og Riise viste at han ikke er klar. Men vi trodde at han ville være i troppen, hvert fall på benken. Han var veldig god mot Ayia Napa, men det er et dårlig lag.

— Mot AEL, i derbyet, var prestasjonens hans dårlig. Vi forventet at han ikke ville bli klar mot Ajax, fordi han ikke er klar fysisk, men det var overraskende at han ikke ble tatt ut, sier Spiropoulou.

Trente med laget

Riise var med da APOEL gjennomførte en forberedende trening før Ajax-kampen. I et intervju med NTB mandag fortalte han om hvor mye han gledet seg til kampen mot Ajax.

— Jeg gleder meg som en unge. Det at jeg skal få oppleve dette eventyret igjen, betyr mye for meg. Det blir ikke større på klubbnivå, sa Riise.

Da Riise ble bekreftet klar for APOEL tidligere i september, la han ikke skjul på at klubbens deltagelse i Champions League var avgjørende for valget.

— Det faktum at de spiller i Champions League samsvarer med de ambisjonene jeg har som fotballspiller. For meg er dette en flott mulighet til å konkurrere igjen på det øverste nivået. APOEL gir meg muligheten til å spille i Champions League igjen, og det gjør meg virkelig glad. Det er noe jeg ikke hadde forventet, sa han da.

Selv om Riise ikke blir å se i APOELs kamp mot Ajax, får vi trolig se et norsk innslag i denne Champions League-runden. Omar Elabdelloui spiller fast i Olympiakos, og startet forrige Chamions League-kamp mot Atlético Madrid.

Den kampen vant Olympiakos overraskende 3-2.

Les også

  1. Felix Magath fikk sparken i Fulham

  2. Riise med to målgivende i Kypros-debuten

Les mer om

  1. Champions League