Fotball

Tar drastiske grep - stor overraskelse i det norske laguttaket

Martin Sjögren stabler en helt ny midtbane på beina til EM-åpningen.

Martin Sjögren var ikke fornøyd med det han fikk se i generalprøven mot Frankrike.
  • Odd Inge Aas
    Journalist

UTRECHT: Rammen rundt åpningskampen i EM er den aller beste når vertsnasjonen tar imot Norge på en utsolgt arena i Utrecht.

Et av de store spørsmålene i forkant av kampen har vært hvordan Sjögren vil sette opp den norske midtbanen.

Men ikke før den åpne treningen lørdag var det noen som i det hele tatt vurderte Maria Thorisdottir som et alternativ der. Nå ser det ut til at hun blir kastet inn i den dype midtbanerollen til den viktigste norske landskampen på flere år.

Kaptein Maren Mjelde er satt opp som midtstopper på laget, men hun og Thorisdottir kan komme til å bytte posisjon underveis i kampen.

Etter treningen lørdag sa Thorisdottir at hun hadde blitt drillet på midtbanen på de to siste treningene, og at hun ikke hadde spilt i den posisjonen siden hun var satt ut av spill i halvannet år med en alvorlig skade på høsten i 2015.

Samtidig understreket hun at det er posisjonen hun trives aller best med, og hvor hun føler at hun får brukt sine ferdigheter best.

  • Følg åpningskampen Nederland-Norge direkte klokken 18!

Feirer 18-årsdagen med EM-fest

Sammen med seg sentralt får hun dessuten Frida Maanum, Stabæk-spilleren som feirer 18-årsdagen med å spille sin andre landskamp fra start!

Hun gjorde sakene sine så bra i generalprøven mot Frankrike tirsdag, at hun får fornyet tillit på den aller største scenen.

Dermed blir både Ingrid Marie Spord og Andrine Hegerberg vraket fra start, etter en skuffende innsats mot Frankrike.

Den andre indreløperen blir Ingrid Schjeldrup, mens Caroline Graham Hansen spiller i den offensive midtbanerollen.

– Det tyder på at Sjögren ikke er fornøyd med det han så mot Frankrike. Det ble for mange balltap, men det må også backrekka ta på seg noe av ansvaret for, sier NRK-ekspert Tom Nordlie.

Les også

For to uker siden spilte de for 150 tilskuere. Søndag venter 23.000

– Hva tenker du om at han prøver noe helt nytt i en EM-premiere?

– Det er iallfall friskt, så får vi se i etterkant om det også var dumdristig.

Ada Hegerberg og Kristine Minde utgjør angrepsduoen.

Til tross for en rufsete generalprøve får Elise Thorsnes på venstrebacken og Nora Holstad Berge i midtforsvaret fornyet tillit. Maren Mjelde og Ingrid Moe Wold utgjør resten av forsvaret, mens Ingrid Hjelmseth vokter målet.

Her er Norges lag (4–3–1–2):

Ingrid Hjelmseth - Ingrid Moe Wold, Maren Mjelde, Nora Holstad Berge, Elise Thorsnes - Ingrid Schjelderup, Maria Thorisdottir, Frida Maanum - Caroline Graham Hansen - Ada Hegerberg, Kristine Minde

Les mer om

  1. Ada Hegerberg
  2. Caroline Graham Hansen
  3. Kvinnelandslaget fotball