Braut Haaland og Molde senket Strømsgodset

Kun målforskjell skiller Strømsgodset fra kvalifiseringsplass.

Scoret: Erling Braut Håland scoret sitt tiende for sesongen da Molde slo Strømsgodset 2–1 søndag kveld.

Strømsgodset - Molde 1–2

Erling Haaland (18) kom opp i tosifret antall seriemål da han ga Molde ledelsen i 2-1-seieren borte mot Strømsgodset. MFK tok med det over bronseplassen.

Etter en svak periode i august har Ole Gunnar Solskjærs lag hevet seg de siste ukene. Siden 2-3-tapet hjemme mot Ranheim står Molde med to seire og én uavgjort på sine tre siste oppgjør. Det har hjulpet romsdalslaget tilbake i medaljestriden.

Søndag klatret MFK forbi Haugesund (tapte 1–2 for Kristiansund) og inntok bronseplassen. To poeng skiller lagene.

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær innrømmer at det var hardt å stå i mot presset fra hjemmelaget i den andre omgangen.

– Det er ikke så veldig ofte vi får med oss noe herfra. Vi hadde marginer på slutten, og var som en bokser som tar i mot slag på slag, sier han til Eurosport etter kampen, før han legger til:

– Vi har et forsvar som gjør en fantastisk jobb i dag, spesielt i andre omgang.

Molde kom klart best i gang på Marienlyst. Hjemmelaget virket ikke påskrudd fra start, og det ga gjestene mye rom på midten til å boltre seg i. Det utnyttet Etzaz Hussain til fulle etter elleve minutter. Da stormet han i angrep uten motstand og sendte en perfekt timet stikker til Haaland.

Spisskometen holdt hodet kaldt og styrte ballen i mål via Godset-keeper Espen Bugge Pettersen. Det var Haalands tiende scoring i Eliteserien. Med det ble han første spiller under 19 år til å komme opp i tosifret antall seriemål siden Trond Fredrik Ludvigsen gjorde det i 2000.

Les også

Maurizio Sarri røyker 80 om dagen. Nå setter Chelsea-sjefen sine spor i England: – Et geni

Rystet hjemmelag

Strømsgodset slet fælt med å få taket på Haaland. Fem minutter etter ledermålet fikk den kommende Salzburg-proffen to sjanser på rappen til å score igjen. Først skjøt han i brystet på keeper, mens returen havnet langt utenfor.

Rett etterpå fikk MFK uansett 2-0-målet. Eirik Hestad fikk lov til å vandre med ballen helt upresset, og det skulle koste Godset dyrt. Hestad dro av en motspiller og dunket lærkulen i høyre hjørne.

Vertene var rystet og hang dårlig sammen, men Tokmac Nguens 1-2-reudsering etter 21 minutter ga Godset et kjærkomment løft. 24-åringen snappet med seg ballen etter en Babacar Sarr-heading og dro av både Hussain og Vegard Forren før han curlet ballen i nettet.

På sidelinjen var Molde-trener Ole Gunnar Solskjær illsint. Han reagerte på at dommer Espen Eskås ikke slo ned på en hands fra Martin Ovenstad i en duell med Sarr i forkant av Godset-scoringen.

– Det er bare dommerne som ikke ser den. Det er synd at det skal få et slikt utfall, sa Solskjær til Eurosport.

I pauseintervjuet måtte Bjørn Petter Ingebretsen erkjenne at Godset hadde hatt en trøblete omgang.

– Vi ble truffet av noe hardt i starten. Vi klarte ikke å komme ordentlig i gang, så vi måtte legge om. De fikk for mye rom, sa Strømsgodset-treneren.

Les også

Arsenal slet lenge. Så avgjorde stjernespissene kampen på to minutter.

Feberredning

Kampbildet endret seg markant etter sidebytte. Ingebretsens menn ble langt farligere fremover og påførte Molde større problemer. Etter en time sendte Eirik Ulland Andersen av gårde en suser, men det harde skuddet gikk rett på MFK-keeper Andreas Linde.

Ti minutter før slutt vartet Linde opp med en feberredning. Svensken fikk lynkjapt opp venstrehånden da Kristoffer Tokstad prøvde å pirke inn 2–2.

Selv om Godset var klart bedre enn i første omgang, kom aldri utligningen. Med sesongens 10. tap er drammenserne for alvor innblandet i nedrykksstriden. Med én kamp mer spilt er de kun fire poeng foran Lillestrøm på direkte nedrykksplass. Kun målforskjell holder Godset foran kvalifiseringsplassen.

– Jeg synes vi er godt forberedt, men det ser ikke slik ut når vi spiller. Vi får 2-0 mot oss og legger om som hjelper litt, men det er tungt når man slipper inn to. Jeg synes vi skaper nok, sier Strømsgodsets Eirik Ulland Andersen.

Førstkommende søndag har Strømsgodset bortekamp mot Sarpsborg. Samme kveld tar Molde imot erkerival Rosenborg.

(©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk