Harry Kane holdt hodet kaldt da Tottenham slo tilbake

Etter tre strake tap slo Tottenham tilbake med seier - uten å imponere veldig.

Harry Kane er tydelig ute av toppform, men han gjorde jobben fra straffemerket borte mot Brighton i øs, pøsende regnvær.
  • Roar Lyngøy
    Roar Lyngøy

BRIGHTON - TOTTENHAM 1–2

Tottenham sto med tre strake 1–2-tap før bortekampen mot Brighton, og de imponerte ikke veldig i innledningen heller.

Gjestene hadde bare to forsøk på mål før pause, men Spurs var effektive og scoret da sjansen bød seg fem minutter før halv tid.

Kieran Trippiers frispark gikk over muren og ble stanset med armen av Brightons Glenn Murray inne i feltet. Dommer Chris Kavanagh pekte på straffemerket, til store protester fra Brighton-spillerne og hjemmefansen.

Les også

Liverpool stormer videre, og nå smiler Mohamed Salah også

Harry Kane var iskald fra straffemerket og ga Tottenham en 1–0-ledelse til pause.

Brighton våknet

Brighton var solide bakover, men de produserte omtrent ingenting offensivt. De hadde et par farlige dødballer, men Tottenham-keeper Paulo Gazzaniga ble ikke utfordret.

Les også

Manchester United snublet på hjemmebane – med Sir Alex Ferguson på tribunen

Christian Eriksen var nær ved å æke til 2–0 etter 53 minutter, men avslutningen strøk like utenfor.

Etter at timen var spilt begynte Brighton å våkne til live. Først hadde Solomon Solly March et farlig skuddforsøk som gikk like over via en Tottenham-spiller.

Like etter hadde hjemmelaget ballen i mål, men offsiden var korrekt på Shane Duffy. Nå levde Tottenham virkelig farlig, og Anthony Knockaert burde kanskje ha gjort det bedre da han kom alene med gjestenes keeper.

Innbytter avgjorde

Spurs hev innpå en spillesugen Erik Lamela etter 68 minutter, og åtte minutter senere avgjorde argentineren kampen. Han utnyttet Danny Rose sitt gode innlegg og sendte ballen ned i hjørnet.

Erik Lamela scoret 2–0-målet.

Det var fryktelig surt for Brighton, som virkelig hadde lagt et press på London-gjestene. På overtid reduserte Anthony Knockaert til 1–2. Brighton hadde faktisk en siste sjanse til å få med seg ett poeng, men det klarte de ikke.

Det endte 2–1, og Tottenham har dermed åpnet sesongen med fire seirer og to tap. De er seks poeng bak serieleder Liverpool, som ikke har avgitt et eneste poeng til nå.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk