Fotball

Bruttern tror ikke han finner Selnæs-erstatter i Norge

Rosenborg har begynt å se seg om etter nye spillere i tilfelle Ole Selnæs blir solgt.

Med Rosenborgs suksess øker interessen for spilleren. Kåre Ingebrigtsen tror Rosenborg
 • Martin K. Andersen

— Så lenge spillerne våre presterer, vet vi de er aktuelle for utenlandske klubber. Da forsøker vi å orientere oss hele veien. Det jobber vi med og det føler vi at vi har brukbar kontroll på, konstaterer RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Helst vil han naturligvis beholde det som av mange vurderes som sesongens gjennombruddsmann.

Samtidig må han ta høyde for at RBK allerede til høsten kan måtte klare seg uten Selnæs.

Les også

Vet ikke når Gamst kan spille igjen

Vanskelig i Norge

For når en ung spiller står fram slik Selnæs har gjort i deler av denne sesongen, så legges det merke til. Ifølge NRK skal det for noen uker siden ha kommet et bud på 20 millioner kroner på Ole Selnæs.

— Det er vanskelig å finne en erstatter i Norge, i hvert fall. Det er få alternativer, og Norge er kanskje den dyreste plassen å se. Så da ender vi opp med at vi må se en del i utlandet, sier Ingebrigtsen om hvorfor det trolig blir en import som eventuelt må fylle skoene til Ole Selnæs.

Ingebrigtsen tror Selnæs kan komme til å bli interessant forstadig større og bedre klubber om han fortsetter å imponere i RBK en stund til før han forsvinner.​ Og da for enenda større sum også.

At spillere blir solgt fra Rosenborg til utlandet er en del av klubbens posisjon.

— Rosenborg skal være en selgende klubb. Spillerne skal vite at den beste plassen å vise seg frem for klubber i Europa er Rosenborg, sa sportslig lederStig Inge Bjørnebye til NRK i forrige uke.

Les også

Rosenborg ville kjøpe Vegard Forren

Er blitt kvikkere

Mange snakker om Selnæs om dagen — og da gjerne om hvordan han har utviklet seg denne sesongen. Selv peker Selnæs på tillit som nøkkelen til framgangen.

— Jeg hører alle sier at jeg har tatt så sinnssykt store steg. Det vet jeg ikke om jeg er helt enig i. Jeg har fått tillit og fått spille. Det fikk jeg ikke de to forrige sesongene. Da blir det vanskelig å vise seg fram. For meg handler det mest om at jeg har fått veldig stor tillit av Kåre og Erik (Hoftun) og fått gjøre rollen til min egen. Vi har et tydelig spillesystem, det hjelper meg. Så først og fremst handler det om det, sier Selnæs.

Før han legger til:

- Men selvfølgelig, jeg har utviklet meg.Jeg er såpass ung at jeg tar steg hvert år, det er jo naturlig.Det erklart jeg harutviklet meg litt siden i fjor, men det handler først og fremst om tillit , konstaterer han.

Kåre Ingebrigtsen peker også på mer erfaring i rollen som en av årsakene til at Selnæs nå framstår som han gjør. Men han slår også fast at Selnæs er hurtigere.

— Han har blitt hurtigere gjennom trening. Det handler ikke om løpshurtighet, men forflytningsevne og forflytningshurtighet. Og å lese spillet og bli hurtigere i hodet, sier Kåre Ingebrigtsen.

 1. Les også

  Rosenborg-spiller (17) klar for nederlandsk toppklubb

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  VERDEN
  Publisert:

  Japan oppfordrer unge til å drikke mer alkohol

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5