Fotball

Start-talent mener han passer bedre i eliteserien enn i 3.-divisjon

Starts midtbanespiller Mathias Rasmussen (17) kan få nye minutter mot Aalesund.

TALENTFULL: Mathias Rasmussen (i rosa) på fredagens Start-trening. 17-åringen venter på sin første start for Start.
 • Pål Wollebæk Jørgensen

— Det passer meg nok bedre å spille i eliteserien med høyt tempo. Jeg føler jeg er bedre når det smeller og går fort rundt meg, sier Mathias Rasmussen til Fædrelandsvennen.

Direkte kl. 15.30:Start-Aalesund

17-åringen fra Lyngdal hadde antakelig fått mye spilletid i eliteserien denne sesongen om det ikke var for et brudd i skulderen i april. Først nå er han tilbake for fullt, og forrige helg mot Odd kom årets første eliteserieminutter da han - etter kun en uke med a-lagstrening - ble han kastet inn da Start lå under 2-3 i kampen som endte 3-3 etter straffescoring av Lars-Jørgen Salvesen. Nå kan det komme nye minutter mot Aalesund, for Mons Ivar Mjelde ser det sammen som spilleren selv. Rasmussen hever seg når motstanden og medspillerne blir bedre.

— Det ser nesten ut som han tar nivået enklere i eliteserien enn i 3.divisjon – når tempoet blir høyt kommer han til sin rett. Først og fremst på grunn av stor fotballforståelse og god teknikk, sier Mjelde, som nærmest lover lyngdølen spilletid fremover.

Les også

Start avslo russisk millionbud på Vilhjalmsson

Håper å spille seg til fast plass

— Han kommer til å få spilletid fremover. Han har selvtillit og viser at han vil, sier Start-treneren.

— Det er utrolig gøy å spille i eliteserien. Nå har jeg kommet inn i to kamper i eliteserien (debuterte hjemme mot Sandnes Ulf i fjor). I begge har vi snudd det på slutten, sier Rasmussen, som håper å spille seg inn på Start-laget om ikke lenge.

— Jeg håper å spille meg inn på laget i løpet av året, det er jo derfor jeg er her, sier Rasmussen, som startet som høyrekant i generalprøven mot Viking rett før seriestart.

Les også

Nordlie mener Start må ansette sportslig leder

Slenger med leppa

Det er trolig plassen han er nærmest å starte i akkurat nå, til tross for at han trives best som sentral midtbanespiller eller hengende spiss.

— Vi trenger flere alternativer på kantene. Han viste i vinter at han kan bekle den posisjonen, sier Mjelde.

Jesper Mathisen, Start-spiller med skadepause og fotballekspert på TV2, mener Rasmussen har det som skal til for å lykkes i eliteserien.

— Han mangler muskler, men det kommer. Fotballforståelsen og det at han griper sjansene er det viktigste. Han er tøff i hodet og har selvtillit. Han slenger litt med leppa og er ikke den som er stille og beskjeden. Det er fint med Mathias, sier Mathisen.

Les også

 1. Starts supporterklubb: - Folk flest ønsker Tom Nordlie

 2. Vil ha Start-trener som får fram talenter

 3. Mjelde på vei vekk fra Start

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. IK Start
 3. Aalesunds FK
 4. Mathias Rasmussen