Vet ikke når Gamst kan spille igjen

Men dødballspesialisten er endelig i fremgang etter operasjonen.

Etter en lang skadeperiode er Morten Gamst Pedersen endelig tilbake på treningsfeltet for Rosenborg. Det var på høy tid, mener han.

For to måneder siden var Morten Gamst Pedersen tilbake på treningsfeltet etter at han ble operert for sportsbrokk i Tyskland 29. april.

Les også

«Gamsten»: - Kan ikke gå rett på tverrligger-utfordring fra midtbanen

Det tar vanligvis ikke lang tid å komme tilbake på banen etter en slik operasjon, og Mike Jensen spilte eksempelvis kamp kun tjue dager etter at han hadde fått utført det samme inngrepet.

— En befrielse

Slik har det ikke gått for Gamst Pedersen, men nå er han i hvert fall tilbake på treningsfeltet med resten av spillerne.

— Det er en befrielse å få være ute, få litt luft og være med på fellestreningene. Det er deilig, sier han til adressa.no.

Den tidligere utenlandsproffen er påpasselig med ikke å bli for ivrig. For dette har tatt altfor lang tid allerede.

— En fotballspiller vil være frisk hele tiden. Jeg gikk gjennom hele oppkjøringen uten å miste en trening. Så kommer serieåpningen, og dette skjer. Det er en ny situasjon for meg. Jeg har vært kjempeheldig og aldri hatt noe særlig med skader tidligere, sier Gamst Pedersen.

Les også

«Gamsten» må under kniven: - Det har blitt bare verre og verre

Vil ikke sette returdato

Ifølge RBKs medisinske koordinator Haakon Schwabe ble finnmarkingen satt tilbake av en vond lyske etter operasjonen.

— Han var godt i gang etter operasjonen, men så fikk han mer smerter nedover i lysken igjen. Da har det blitt mer langvarig, sier Schwabe.

Nå er situasjonen lysere.

— Han har vært med og trent i to uker, og det er fint. Men det har vært en lang periode der han ikke har vært ordentlig med.

- Hva er tidsperspektivet nå?

— Vi har ikke satt en dato. Nå er målet at han får vært med på hver trening fremover. Én ting er lysken, en annen ting er formen. Men at det tar mer enn 14 dager til er helt sikkert.

- Bra sted å gå skadet

Gamst Pedersen er fornøyd med å ha vært på Lerkendal når han først har gått skadet.

— Misforstå meg rett, men dette er en kjempefin plass å være skadet på. Vi er serieledere, det er godt humør og positiv stemning. Da er det lettere å være her. Det er morsomt å se kampene, og jeg prøver å støtte så godt jeg kan fra den posisjonen jeg er i, men til syvende og sist vil jeg bli frisk. Det er det som har førsteprioritet, sier han.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk