Advarer mot undervurdering:  - Bare i Norge vi tror det kun er fiskere på Island

Kåre Ingebrigtsen mener KR Reykjavik holder eliteserienivå.

Kåre Ingebrigtsen føler at Rosenborg er godt forberedt på hva som venter i torsdagens kamp mot KR Reykjavik.

REYKJAVIK (Adressa.no): Rosenborg reiste i ettermiddag til Island for torsdagens oppgjør mot KR Reykjavik i Europaliga-kvalifiseringen.

Etter et par overraskende tøffe kamper mot Vikingur, fikk RBK en real opptur med 3-0-seier mot Odd på søndag og tar med seg storseieren inn i kampen mot islendingene.

— Følelsen er bra. Vi hadde en god opplevelse på søndag og har restituert godt. Vi har dratt til Island med godt mot og har sterk tro på at vi skal få et godt resultat, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til adressa.no.

Les også

Selnæs-agenten varsler flere bud

Les også

Molde banket Pyunik - scoret fem i Champions League-kvalik

Eliteserienivå

Bruttern føler seg godt forberedt på hva som venter dem torsdag klokken 21.15. De har sett begge kampene deres mot Cork i første kvalikrunde, og assistenttrener Erik Hoftun har også sett dem live.

— De holder eliteserienivå når de spiller på sitt beste og kunne berget plassen i Norge. Det blir en tøff match. Det er bare vi i Norge som tror det kun bor fiskere på Island. Det er et land som har 50-60 utenlandsproffer, så de produserer bra og det vises også i klubbfotballen der, sier han.

I begge kampene mot Vikingur og mot Odd på søndag, lå motstanderen veldig defensivt og satset kun på kontringer og dødballer. Bruttern tror islendingene er såpass sultne på et godt resultat at de ikke kommer til å ligge like mye bakpå og tror de vil komme ut og spille ball.

— De må score mål, for vi scorer på Lerkendal. Vi får se, uansett så blir det en kamp med mange ulike faser, så det er bare å være fokuserte. Vi er et bedre lag enn KR om vi er på topp.

Gamle kjente

Bruttern beskriver KR Reykjavik som et hardtarbeidende lag, med gode offensive spillere som den største trusselen. Han trekker også frem eliteseriekjenningene Pami Rafn Palmason, med fortid i Stabæk og Lillestrøm og keeper Stefan Logi Magnusson, som tidligere har vært i LSK.

— Vi må sørge for at vi går inn i kampen med rett inngang. Erik har sett dem og fortalt spillerne hva de kan forvente og Holmar Örn Eyjolfsson kjenner godt til dem og vet at det er bra nivå. Det er en klubb som har hentet spillere fra Danmark og England, så de har gode ressurser, sier han.