Fotball

Vålerenga knuste Tromsø - da blir man så glad

De har tapt, tapt, tapt og tapt. Men 176 dager etter forrige trepoenger i serien kunne Kjetil Rekdal og VIF endelig feire en seier igjen.

ENDELIG: Det løsnet skikkelig for Vålerenga hjemme mot Tromsø søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

 • Kjetil Flygind
  Kjetil Flygind

ULLEVAAL: Når det først løsnet for Vålerenga, så løsnet det virkelig. Klanen sang, spillerne sprudlet og målene rant inn. Og nede på sidelinjen hyttet Kjetil Rekdal med neven etter tre mål på ni minutter.

Vålerenga er tilbake på vinnersporet med 4-0-seieren over Tromsø.

I tunge tider må man ta med seg det som er, og dette var Kjetil Rekdal og VIFs andre strake seier. Cupavansementet mot 4. divisjonslaget Løten onsdag og så årets første seier i serien.

Den siste smakte nok best.

Fire mål, fire målscorere

For det var klasse bak det meste VIF foretok seg foran 7047 tilskuere på Ullevaal. Først prikket Niklas Castro et innlegg på bakre stolpe. Der styrte Brown sikkert inn 1–0. Klanen jublet, Rekdal hyttet med neven og Brown gliste.

Så danset Ghayas Zahid inne i TILs sekstenmeter. Ble felt og fikk straffe. Den satte Daniel Fredheim Holm sikkert i mål.

Hjemmelaget fikk frispark like utenfor sekstenmeteren, nede ved dødlinjen, etter 65 minutter. Herman Stengel la ballen langs bakken og Zahid banket til. Ballen suste opp i hjørnet bak en sjanseløs Gudmund Kongshavn. Game over. Og fullt fortjent.

Rasmus Lindkvist, venstreback i Jesper Arvidssons skadefravær, ville også være med på moroa. Han satte elegant inn 4–0 etter 70 minutter. Arkitekt? Ghayas Zahid.

— Løten var bedre, sang Klanen.

Les også

Solskjærs Molde opp i ryggen på Rosenborg etter to superbytter

Øvelse gjør alltid mester

— Castro slo et godt innlegg, vi har trent på det, og det betalte seg. Jeg vet han er i stand til å slå de innleggene der, så det handler om å komme seg fri og holde seg på bakre stolpe, sier Brown til TV 2 om Vålerengas første mål, fire minutter før pause.

Da hadde han allerede sendt ett skudd utenfor og ett over mål etter en akrobatisk liggende volley. Nå står Brown med to mål på to kamper.

Og spillere som Daniel Fredheim Holm, Ghayas Zahid og Christian Grindheim leverte alle årsbeste. For da Vålerenga begynte å ligne på seg selv var det ingen motstand i Bård Floviks TIL-lag.

Det hadde gått 176 dager siden forrige seier i eliteserien da "gutan" ble slått. Selvsagt inkludert vinterferie. Men lenge nok, syntes VIF-spillerne. Som virket lettet.

Les også

Mesterligaplassen i fare for Arsenal etter poengtap

Gamsten forsøkte seg

Lørdag stilte rundt 100 VIF-supportere opp på Valle for å vise sin støtte til laget sitt da de gjorde sine siste forberedelser til Tromsø-matchen. Om det var det eller fraværet av kritisk presse som ga tre poeng er i det blå.

Morten Gamst Pedersen startet for Tromsø og klinket til i første duell. Niklas Castro ble meid ned. Soleklart gult til den tidligere landslagsprofilen.

Han viste at han kan mer enn å takle. Da Vålerenga nektet å klarere i 1. omgang lot han seg ikke be to ganger. Fra skrått hold banket han ballen i nettveggen.

Samme man var svært nær ved å utligne tre minutter etter pause. Men Simon Larsen og Enar Jääger fikk blokkert.

Les også

 1. Ekspert totalslakter dommeren etter høydramatisk kamp

 2. King scoret da reservepreget Liverpool slo Bournemouth

Molde i Molde neste

Etter de tre målene i 2. omgang, som kom i løpet av ni innholdsrike minutter, slapp Vålerenga seg ned og lot gjestene få lov til å holde litt i ballen.

Uten at det skapte spesielle vanskeligheter for hjemmelaget. Kampen var i realiteten over.

Neste oppgave for Vålerenga kommer allerede torsdag. Da venter Ole Gunnar Solskjærs Molde i Molde.

Kan hende den kampen kan bli mer spennende enn mange hadde sett for seg på forhånd.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor VIFs snuoperasjon, Riises dommerutskjelling, Barcas kollaps og Deilas ydmykende nedtur er blant temaene:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22005056
2Rosenborg21106154
3Vålerenga21104134
4Molde21105324
5Viking210136-33
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball
 3. Tromsø IL