Pep Guardiola er ferdig i Bayern - ny trener klar

Pep Guardiola slutter som Bayern München-trener etter denne sesongen og overlater tømmene til Carlo Ancelotti.

Pep Guardiola forlater Bayern München ved sesongslutt og etterfølges av Carlo Ancelotti.
  • 100% Sport

— Vi er takknemlige for alt Guardiola har gjort for klubben og håper vi kommer til å ha mye suksess sammen denne sesongen. I Ancelotti får vi en svært suksessrik trener til klubben. Vi gleder oss til samarbeidet, sier klubbformann Karl-Heinz Rummenigge.

Det har lenge vært usikkert om Guardiola ville fortsette i Bayern etter kontraktens utløp til sommeren. Klubben har sagt at en avklaring ville komme før jul, og søndagens melding var ikke veldig overraskende.

Det er ikke offentliggjort hva som nå venter for Guardiola, som har hatt stor suksess både i Barcelona og Bayern München. Mange tror hans neste utfordring vil bli en storklubb i Premier League.

Det skjer ting i engelsk fotball. Spesielt rundt Jose Mourinho - han skal ha flørtet med United:

Guardiola (44) kom til Bayern München i 2013 og har vunnet to bundesligatitler, en tysk cuptittel, klubb-VM og den europeiske supercupen. Denne sesongen har laget åtte poengs luke på tabelltopp i jakten på nytt seriegull. Laget er med også i cupen og mesterligaen.

Carlo Ancelotti

Ancelotti tok seg et sabbatsår etter at han var ferdig i Real Madrid sist sommer, og tilbringer det i konas hjemby Vancouver, men han slutter seg til den tyske storklubben 1. juli.— Carlo Ancelotti har oppnådd suksess overalt han har vært. Han er en rolig, avbalansert ekspert som vet hvordan man håndterer stjerner og som foretrekker en flerfasettert spillestil. Vi lette etter det, og vi fant det, sa Rummenigge.

— Jeg er beæret over at jeg skal trene den store klubben Bayern fra neste sesong, sa Ancelotti selv.

Italieneren har vunnet mesterligaen tre ganger med Milan (2003 og 2007) og Real Madrid (2014). Han har også vunnet klubb-VM med begge lag. Han har også seriegull i England (Chelsea) og Frankrike (Paris Saint-Germain)

Mange av våre lesere har lest disse:

Hør siste episode av Aftenpodden Sport.

Hør og abonnér via Itunes på telefonen din her , via desktop her , eller lytt med ett klikk her: