Fotball

Før helgens seriestart i Toppserien: Klepp-spillerne kjenner kriblingen og sikter mot medalje

Med to nykommere fra USA og en solid gruppe lokale spillere sikter Klepp mot medalje denne sesongen. Susanne Vistnes og Tuva Hansen innrømmer at de kjenner på spenningen før helgens seriestart.

En litt småsyk Tuva Hansen, til venstre, sto over treningen, men er sammen med Susanne Vistnes klar for serieåpningen mot Arna-Bjørnar hjemme lørdag.
  • Svein Hagen

– Det er ikke til å legge skjul på at vi sikter høyere enn fjerdeplassen vi fikk forrige sesong, jeg føler nemlig vi er forsterket sammenlignet med i fjor, sier Susanne Vistnes til Aftenbladet.

Lørdag smeller det på Klepp. Toppserien starter med hjemmekamp mot Arna-Bjørnar. Til den kommer et Klepp-lag fullt av selvtillit – og med mer optimisme enn på lenge.

Les også

  1. Champions League-suksess for Mjelde og Thorisdottir

  2. Fortsatt ingen Andrine Hegerberg i landslagstroppen: – Vi har funnet en stamme

Hege Hansen, til venstre, Sunniva Vistnes og Gry Tofte Ims tøyer ut litt før treningen i går ettermiddag.

En god oppkjøringsperiode ble avsluttet med en vellykket uke på La Manga nylig. Dermed føler Klepp-spillerne seg kampklare og sultne på å komme i gang med seriespillet.

To amerikanere hever Klepp

De må riktignok unnvære den australske spilleren Tameka Butt i seriestarten, hun er opptatt med landslagsspill. De to nye etablerte spillerne fra USA, keeper Lindsey Burke Harris og midtstopper Mckenzie Berryhill, er derimot klare for sin debut i norsk toppserie. Og de har så langt vist at de holder et høyt nivå.

– De to har glidd veldig kjapt inn i spillergruppen, og har vist kvaliteter som kan bli gull verdt for oss denne sesongen, sier Susanne Vistnes.

I og med det har vært litt sykdom og skader i oppkjøringen, så har det blitt litt rotasjon på hvem som har spilt hva i de treningskampene Klepp har gjennomført. Kamper som i hovedsak er blitt spilt mot guttelag. I tillegg til en oppløftende 0-0-kamp mot et av de desiderte topplagene i norsk kvinnefotball, Avaldsnes.

– Uken vi hadde på La Manga nylig, var veldig god for vår del, både sportslige med solide treninger på gode grasbaner, og ikke minst det at vi fikk tid til å pleie det sosiale samholdet med hele gruppen nå like før seriestart, forklarer kaptein Tuva Hansen.

– Det gjør veldig mye for oss alle å føle oss som skikkelig profesjonelle spillere, som kunne tenke fotball 24 timer i døgnet. At vi nå skal tilbake til kunstgras her hjemme, betyr ikke noe i det hele tatt, mener hun.

Selv om det har vært litt sykdom og skader blant enkelte spillere siden de startet oppkjøringen i begynnelsen av januar, så er de aller fleste spillerne nå skadefrie og klare for kamp helgen.

Defensiv trygghet

Både Vistnes og Hansen merker at det drar seg til mot alvoret, kriblingen i kroppen har allerede begynt.

– Vi har trent godt, spilt gode treningskamper, men det er nå alvoret er i gang. Da må vi være skikkelig påskrudd fra start og slett ikke ta lett på oppgaven mot Arna-Bjørnar. En god start betyr mye, og vi er virkelig innstilt på å markere at vi skal være et topplag allerede fra første kamp, understreker duoen.

Begge spiller bak i forsvaret sammen med amerikanske Mckenzie Berryhill i 3-5-2-formasjonen til Klepp. De understreker at de har en solid målsetting om å holde nullen i flest mulig kamper denne sesongen.

– Det er ingen tvil om at vi må snøre sekken godt igjen bak, så satser vi på at det offensive fungerer så bra at de ordner med scoringer i den andre enden av banen. Uansett; det er ingen tvil om at det er stor optimisme i laget før det braker løs lørdag, sier Tuva Hansen.

Les mer om

  1. Fotball
  2. Klepp
  3. Kvinnefotball