Fotball

Berntsen nekter å stresse tross flere usikre kort

Torsdag ettermiddag satt Viking-ledelsen i møter for å planlegge sommerens overgangsmarked.

Bjarne Berntsen kan miste flere viktige spillere i sommer.
  • Kristian Oftedal Kvendseth

– Vi møtes med jevne mellomrom for å diskutere litt og legge planer. Det er greit å være i forkant. Vi må ha en plan hvis noen skulle forsvinne, sier Viking-trener Bjarne Berntsen til Aftenbladet.

Ferien er over, spillerne er tilbake på feltet. Onsdag var Viking-troppen i gang igjen med normale treninger. Allerede neste helg er Jerv motstander i det som innleder en spennende høst sett med Viking-øyne.

Les også

12 Viking-spillere er på utgående kontrakt – holdes på pinebenken til høsten

Målet om opprykk er innen rekkevidde. Samtidig legges premissene for det som skal skje allerede i sommer. 19. juli åpner overgangsvinduet. Viking har 4 millioner kroner til å forsterke laget. Det gir muligheter, men klubbledelsen må også ta høyde for at flere av de viktigste kortene i Bjarne Berntsens lag kan forsvinne.

– Ingen henvendelser

Midtstopper Leo Østigård er ønsket av flere internasjonale klubber. Han er på lån fra Molde og har vært blant Vikings beste i vårsesongen. Han kan når som helst kalles tilbake fra låneoppholdet, eller Molde kan velge å selge ham til utlandet allerede i sommer.

Les også

Molde-talentet har sagt nei til klubber i Premier League

Midtbanespiller Julian Ryerson har vært tydelig på at han ønsker seg til en utenlandsk klubb i sommer. Lyngdølen har i likhet med Østigård vært selvskreven i Vikings startellever i vårsesongen.

Les også

Ønsker seg bort i sommer: Ingen bud på Julian Ryerson

– Vi har ikke hørt noe fra Molde når det gjelder Østigård, og det har heller ikke vært noen konkrete henvendelser på noen av våre andre spillere. Vi er forberedt på at det kan bli bevegelse, men det får vi ta når den tiden eventuelt kommer. Akkurat nå er troppen den samme som den var før ferien, sier Bjarne Berntsen.

– Dere har mange lånespillere og kan risikere å miste flere fra troppen på kort varsel i sommer. Stresser det deg?

– Nei. Jeg er skrudd sammen på den måten at jeg kun bruker energi på det jeg kan gjøre noe med. Jeg stresser ikke over ting som kanskje kan komme til å skje, sier Berntsen.

Fin posisjon

Etter halvspilt serie ligger Viking på kvalifiseringsplass – ett poeng bak direkte opprykk. I fjor brukte klubben store ressurser på å hente nye spillere i sommervinduet. Det samme skjer trolig ikke i år – selv om økonomien tillater spillerkjøp.

– Jeg opplever at Viking fortsatt en attraktiv klubb. Det finnes gode spillere der ute, men vi har ikke bestemt oss for hva vi eventuelt skal gjøre ennå. Det er sånne ting vi skal diskutere nå, sier speider Johan Selvig før han går inn i møter med Viking-ledelsen.

Bjarne Berntsen er imidlertid klar på at dersom det kommer spillere inn, skal de være gode nok til å forsterke startelleveren.

– Bredden i troppen er god. Det har vi sett flere bevis på – blant annet da vi slo Strømmen 6–1 uten fire av våre faste spillere. Vi kommer ikke til å hente spillere bare for å styrke troppen. Den er god nok.

Viking-treneren utelukker ikke at det kan komme prøvespillere, men avviser at slike avtaler er gjort på nåværende tidspunkt. Staal Jørpeland-spiss Even Østensen kan være aktuell for et treningsopphold, han står med 17 mål på 12 kamper i 3. divisjon denne sesongen, men Viking skal være skeptiske til om han vil passe inn i klubbens 4-3-3-system.

PS: Zlatko Tripic sto over de siste to seriekampene før ferien med en ankelskade. Han følger fortsatt et eget treningsopplegg, men skal ifølge Bjarne Berntsen være klar til kampen mot Jerv neste helg.

PS2: Viking møter Vidar til treningskamp i Jåttåvågen førstkommende mandag 16. juli. Kampen starter klokken 16.00.

Les mer om

  1. Zlatko Tripic
  2. Johan Selvig
  3. Viking FK