Utenlandske klubber jakter Østigård: – Jeg prøver å stenge det ute

Molde-stopperen har vært på lån i Viking. Han ser for seg tre mulige alternativer for høstsesongen.

Leo Skiri Østigård var Norges kaptein i åpningskampen mot Portugal.

VASA: Torsdag kveld er EM-skjebnen i spill for Leo Skiri Østigård (18). Med tap for Finland, er Norge trolig ute.

Hvor da han vender tilbake neste uke, vet han imidlertid ikke. Molde-stopperen – som har vært på lån i Viking denne våren – følges av utenlandske klubber. I EMs åpningskamp mot Portugal viste Skiri Østigård sin enorme duellstyrke – foran en hel haug med speidere og agenter.

– Jeg vet egentlig ganske lite selv. Det eneste jeg vet er at det har vært litt interesse. Men det prøver jeg bare stenge ute, forteller åndalsnesingen i resepsjonen på spillerhotellet dagen før Finland-kampen.

  • Vil du bli bedre kjent med Norges tropp? Da anbefaler vi denne EM-guiden.

Tre alternativer

Overgangsvinduet åpner torsdag 19. juli. Romsdals Budstikke har tidligere skrevet at klubber i Premier League og Bundesliga er interesserte i Østigård. I en tekstmelding bekrefter Østigårds agent Jim Solbakken at det er interesse fra utlandet.

Østigård selv skisserer selv tre mulige utfall:

1) At han spiller også høstsesongen på lån i Viking

2) At han vender tilbake og spiller høstsesongen i Molde

3) At han blir kjøpt av en utenlandsk klubb

  • Agentene svermer rundt EM-kampene. Håland (17) og Vetlesen (18) har valgt samme løsning. Les mer her.
Her er Leo Skiri Østigård på spillerhotellet etter onsdagens trening.

– Umulig å si hva som skjer

Tidligere i juni kom Molde-stopper Sonni Nattestad tilbake fra lån i Aalesund. Det gjør konkurransen om plassene i MFK-forsvaret enda tøffere.

Østigård har imidlertid imponert på lån i Viking denne sesongen. Molde må gi Viking beskjed med 14 dagers varsel om de vil hente Østigård tilbake.

Etter det vi forstår, har ikke denne beskjeden blitt gitt ennå. Molde-direktør Øystein Neerland har imidlertid ikke besvart vår henvendelse.

– Det er egentlig umulig for meg å si hva som skjer, sier Østigård.

For 18-åringen er for øyeblikket i EM-modus. Mot Portugal var han kaptein – siden Tord Johnsen Salte var ute med karantene.

– Jeg må bare konsentrere meg om å spille bra her, så kommer det sikkert muligheter. Vi får se etter EM hva som er en mulighet, sier Østigård.