I dag avgjøres VM-skjebnen for Bendtner og Jensen

Dansk avis mener Mike Jensen står først i køen ut av VM-troppen.

Nicklas Bendtner har slitt med lyskeproblemer etter Brann-kampen, og kjemper hardt for å bli VM-klar.

Mandag er siste deadline for innmelding av VM-troppene, men etter kampen mot Sverige i går varslet Danmarks landslagssjef Åge Hareide at troppen blir offentliggjort søndag kveld.

– Jeg gir spillerne beskjed søndag ettermiddag. Det skjer med bakgrunn i samtalene jeg har hatt med legestaben, og min intuisjon. Arbeidet ble vanskeligere etter denne kampen, sa Hareide etter 0–0-kampen lørdag kveld.

Les også

Nicklas Bendtner gikk gradene i FCKs akademi. Nå er han en del av klubbens sterke landslagsstatistikk.

Det betyr at både Mike Jensen og Nicklas Bendtner får beskjed om de skal reise til Russland søndag, eller om de må pakke bagen for en retur til Trondheim.

Fire må gå

I dag er Hareides tropp på 27 mann, noe som betyr at fire spillere får den tunge beskjeden søndag. Begge RBK-erne står i fare.

Les også

Hareide med gode nyheter om Bendtners skade

For Nicklas Bendtner er det lyskeskaden som skaper usikkerheten. Han fikk en liten skade under kampen mot Brann forrige søndag, og kjemper en tøff kamp mot klokken for å bli klar til VM.

– Vi vet at en lyskeskade eller en strekkskade tar en viss til å hele, og hvor mye vi kan presse dem med under to uker til Peru-kampen. Det blir en kamp uten like. Internasjonal fotball er virkelig hardt arbeid, og vi må regne på hvordan det ser ut. Spørsmålet er om vi kan regne de med, om vi tar de ut til Russland, sa Hareide ifølge Berlingske Tidende.

Les også

Hareide om Bendtners VM-sjanser: – Det er aldri et godt tegn

Flere sliter med skade

I tillegg til Bendtner sliter også Andreas Bjelland og Andreas Cornelius med skadetrøbbel før VM. Ikke godt timet med tanke på at det er under to uker til VM starter.

– Skader er på mange måter et meget dårlig utgangspunkt. Man skal først bli kvitt skaden, så trene seg opp igjen, og så komme i form til å slippe kamper. Vi har snakket med legene og tar hensyn til det når vi velger ut spillerne, sa Hareide.

«Først i køen ut»

Så over til Rosenborgs andre mulige VM-mann, Mike Lindemann Jensen. Jensen har aldri fått mye spilletid i den røde drakten, men har vært et fast innslag i den danske troppen. Han er derfor en av spillerne som risikerer å bli droppet.

Mike Jensen har så langt seks kamper på a-landslaget. I VM kan det bli flere.
Les også

Bendtners mareritt: Her forlater han banen i tårer rett før VM-uttaket

Heller ikke i går fikk Jensen spilletid i kampen mot Sverige, og det tolker danske Ekstra Bladet som at han er en av de første i køen når 27 blir til 24 i løpet av dagen.

«Fire spillere skal sorteres bort søndag. Det er opplagt, at Peter Ankersen og Mike Jensen står først i køen, av dem som ikke får en billett til Russland», skriver avisen søndag morgen.

Peter Ankersen spiller i dag i FC København, men hadde et kort opphold i Rosenborg i 2012.

De tror også Ajax-unggutten Kasper Dolberg og Martin Braithwaite står i fare for å miste plassen i VM-troppen.

Pressesjef Jakob Wadland bekrefter at troppen vil bli offentliggjort søndag, men nærmere tidspunkt er ikke kjent.