Fotball

Drømmecomeback i Eliteserien for Viking

Slo Kristiansund på hjemmebane i premieren.

  • NTB

VIKING - KRISTIANSUND 2–0

Viking innledet comebacket i eliteserien med 2-0-seier og tre poeng hjemme mot Kristiansund.

Stavanger-klubben gjorde oppholdet i 1. divisjon så kort som mulig og er tilbake på øveste nivå i norsk fotball denne sesongen. Søndag serieåpnet mannskapet til Bjarne Berntsen på beste vis.

– Det er deilig. Det er det vi har jobba hardt for i hele vinter. Dette er toppnivået vårt, sa Vikings Tommy Høiland til Eurosport etter kampen.

Han hadde langt bedre grunn til å være fornøyd enn Kristiansunds Dan Petter Ulvestad.

– Det så ikke helt ut som det var seriestart. Viking vil mye mer enn oss. De hadde invitert til fest, og vi ga dem den festen. De er bedre enn oss i alt, og en periode pissa dem på oss i tillegg, sa han.

Vikings Zlatko Tripic jubler sammen med Zymer Bytiqi under kampen mellom Viking og Kristiansund på SR-Bank Arena.

Zymer Bytyqi sendte Viking i ledelsen 11 minutter før full tid da han styrte et innlegg fra Ylldren Ibrahimaj sikkert i mål med hodet. Sean McDermott i gjestenes mål kunne lite gjøre.

Ufortjent var det heller ikke at hjemmelaget tok ledelsen. Viking var det friskeste laget de første 45 minuttene, og de kunne fort doblet ledelsen da Kristian Thorstvedt brant en stor sjanse på overtid i omgangen.

Les også

Erik Nevland ansatt som ny Viking-sjef

Servitøren Ibrahimaj

Kristiansund kunne på sin side fått 1-1 på tampen da Molde-innleide Thomas Amang satte hjemmelagets keeper Iven Austbø på prøve. Austbø reddet, men ballen gikk deretter i kroppen på Viking-forsvarer Runar Hove og trillet mot det åpne målet. På streken fikk hjemmelagets Sondre Bjørshol ryddet opp.

Bjørshol var også sentral da Viking doblet ledelsen kun 25 sekunder ut i annen omgang. Forsvareren vant ballen og fant Ylldren Ibrahimaj, som slo sin andre målgivende pasning for dagen da han fant Zlatko Tripic i god posisjon. Kapteinens avslutning i lengste hjørne var god.

Flere Viking-mål kunne og burde det også blitt. Både Tommy Høiland og målscorer Bytyqi misbrukte klare målsjanser etter pause.

Les også

Bjarne Berntsen i stort intervju: – Hadde jeg bare tenkt på mitt ettermæle i Viking, burde jeg sluttet etter opprykket i fjor

Skadetrøbbel

Skåret i gleden for Viking i søndagens serieåpning var at både viktige Axel Oskar Andresson og målscorer Tripic måtte gi seg med skade.

21 år gamle Andresson fikk seg en smell i første omgang i en kollisjon med keeper Austbø, mens Tripic ruslet av banen med ni minutter igjen å spille.

Forsvarsspiller Andresson spilte for Viking på lån fra engelske Reading forrige sesong, men ble hentet til Stavanger på permanent basis foran denne sesongen.

(©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm118302481627
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Rosenborg114521914517
5Strømsgodset115241720-317
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Viking FK
  2. Kristiansund BK
  3. Eliteserien