Fotball

Langet ut mot Høgmos uttak i høst - nå er han tilbake i troppen

Landslagssjefen sier han har lagt hendelsen bak seg.

Per-Mathias Høgmo tok en prat med Molde-spiller Vegard Forren etter sistnevntes kritikk. Foto: NTB Scanpix

  • Sindre Trygsland

Torsdag offentliggjorde Per-Mathias Høgmo troppen til den viktige Tsjekkia-kampen. Blant navnene på de 24 spillerne som ble lest opp under pressekonferansen på Ullevaal Stadion torsdag, var Vegard Forren.

Her kan du lese om troppen:

Les også

Dæhli tilbake i varmen etter skademarerittet - Ødegaard utelatt igjen

Molde-spilleren var tidligere i høst krass i kritikken mot landslagssjefen i forbindelse med uttaket til kampene mot Aserbajdsjan og San Marino. Han gikk så langt som å si at han var sjokkert over en av disposisjonene til Per-Mathias Høgmo.

– Jeg var helt sikker på at Martin (Linnes) ville bli tatt ut, jeg trodde faktisk at han kom til å få spille minst en av disse kampene. Jeg er overrasket. Jeg er faktisk litt sjokkert, sa han blant annet i et intervju med Romsdals Budstikke.

  • **Intervjuet kan du lese her:
Les også

Molde-profil med krass kritikk av Høgmos landslagsuttak: - Det er gjort noen rare valg

(for abonnenter)**

Utspillet ble naturligvis et tema på torsdagens pressekonferanse. Ifølge landslagssjef Høgmo har han snakket ut med Molde-forsvareren.

– Vi har lagt den saken bak oss. Vi har hatt dialog, og jeg har ikke lyst til å gå i detaljer rundt det, men det er tilbakelagt, sier han.

Forren stilte også spørsmålstegn rundt hvorfor Real Madrid-spiller Martin Ødegaard (17) var utelatt fra den forrige troppen. Heller ikke denne gangen fikk stortalentet en plass. Han skal forsøke å spille Norge til U21-EM neste sommer.

Derimot var det plass til tidligere Manchester United— Molde- og Cardiff-spiller Mats Møller Dæhli (21), som kan spille sin første landskamp på to år mot Tsjekkia.

Les også

  1. Blodig Hegerberg måtte ut i Smeruds vikarkamp

  2. Tsjekkia stiller med svekket lag mot Norge

  3. Selnæs er ikke den eneste som er blitt straffet hardt av FIFA

  4. Selnæs tatt ut i U21-troppen

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball