Fotball

Nordlie: - Det er egne helsemessige årsaker til at jeg slutter

Trenerprofilen forlot Avaldsnes tirsdag uten å si farvel til spillerne.

Spillerne vet ikke hvorfor Tom Nordlie forlot Avaldsnes, sier klubbens styreleder. Her er Maren Mjelde og Nordlie etter cupsemifinalen mot Stabæk, som Avaldsnes vant etter straffesparkkonkurranse.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

I sesonginnspurten kjemper Avaldsnes om en Champions League-plass, og i november spiller laget cupfinale mot LSK Kvinner.

Derfor var det en stor overraskelse at Tom Nordlie (53) forlot posten som klubbens trener tirsdag.

Trenerprofilens avgang har vært et mysterium. Overfor Dagbladetletter han imidlertid på sløret.

— Det er kort og godt familiære og egne helsemessige årsaker til at jeg slutter som trener i Avaldsnes, sier Nordlie.

— Det er beklagelig at vi avslutter på denne måten. Men det er ingen dramatikk i dette i det hele tatt utover min egen familiære og helsemessige situasjon, fortsetter han.

Rakk ikke ta farvel

Nordlie hadde hastverk da han forlot Avaldsnes tirsdag.

Tirsdag fortalte nemlig styreleder i Avaldsnes, Helge S. Gaard, overfor Haugesunds Avis at Nordlie ikke rakk å ta farvel med spillerne før han satte seg på flyet. Styrelederen utdyper nå overfor Aftenposten.

— Vi var opptatt med samtaler hele formiddagen. Arne Utvik (sportslig leder, journ. anm.) var også med deler av tiden. Når spillerne var ferdig med aerobictrening, hadde Tom allerede satt seg på flyet. Så det var ikke noe møte rent fysisk, sier Gaard.

- Sendte han en beskjed til spillerne?

— Han sendte en beskjed gjennom meg. Og de leste pressemeldingen, sier Gaard.

I april intervjuet vi Nordlie om overgangen til kvinnefotball. Da han serverte spillerne pizza, fikk han enormt med kjeft, fortalte han.

- Spillerne vet ikke hvorfor

I pressemeldingen sto det blant annet at Nordlie og Avaldsnes hadde «kommet til enighet om å avslutte samarbeidet» og at klubben takket treneren for innsatsen. I tillegg het det at man «noen ganger må sette andre ting i livet foran fotball».

Nordlie har nå altså kommet med en litt mer konkret forklaring, og begrunnet avgangen med «familiære og egne helsemessige» årsaker.

Spillerne har nektet å kommentere saken.

- Vet spillerne hvorfor Nordlie har trukket seg?

— De har lest pressemeldingen, men de vet ingen direkte årsak, sier styreleder Gaard.

- Så de vet like lite som alle andre?

— De vet nok litt mer, siden de har vært i miljøet. De vet nok litt mer enn deg. Men de vet i grunn ikke hvorfor Nordlie ikke står videre som trener.

- Har spillerne selv valgt å ikke uttale seg, eller har de fått beskjed om det?

— Det er begge deler. De har ikke et ønske om å uttale seg. De ønsker å bli skjermet.

Er Nordlie på vei til ny klubb? Les hva Start-lederen sier om ryktene her.

Var forberedt på Nordlie-exit

Heller ikke sportslig leder Arne Utvik ønsker å uttale seg om saken.

På spørsmål om klubben er fornøyd med hvordan Nordlie har fremstått som trener, svarer styreleder Gaard at han har «gjort en god jobb».

Likevel er altså Nordlie ferdig i klubben. Avaldsnes-ledelsen har hele veien uttrykt stor begeistring for å ha trenerprofilen i klubben. Da ryktene om at Nordlie var aktuell for Aalesund oppstod i april, uttalte sportslig leder Arne Utvik at eliteserieklubben ikke var «sexy nok» for treneren, og at han hadde det «godt» i Avaldsnes.

- Hvor lenge har dere vært forberedt på at Nordlie ikke ville fullføre sesongen som Avaldsnes-trener?

- Det har vi vært forberedt på siden han begynte. Han gikk inn i dette med et åpent sinn. Han hadde en klausul i kontrakten om at han kunne dra dersom det kom andre klubber på banen, så det har vi levd med. Vi har hatt en dialog om disse tingene. Vi var glade for at en så profilert og ettertraktet trener kom til oss, men vi var forberedt på at det kunne oppstå ting i løpet av sesongen, sier Gaard.

Det endte altså med ti måneder for Nordlie i Avaldsnes. Trenerprofilen har har skaffet seg et stort navn gjennom suksess innen herrefotballen. I 2005 ledet han Start til seriesølv.

Vålerenga, Viking, Sandnes Ulf og Lillestrøm er også blant klubbene Nordlie har vært engasjert i.

Les mer om

  1. Avaldsnes IL
  2. Tom Nordlie