Fotball

Klasseforskjell i lokaloppgjøret: Egersund har stø kurs mot opprykk 

Egersund dominerte både på tribunen og på banen.

EIK-spillerne fikk mye å juble for mot Sola.
 • Anders Aase

SOLA — EGERSUND 0-3:

Det er opprykksfeber i Egersund. De vel 300 tilreisende supporterne ble ikke skuffet av det de fikk se på Sola stadion i kveld.

Gjestene tok initiativet i kampen fra start. Allerede etter 10 minutter måtte Sola-keeper Lars Øvernes ut i full strekk for å slå en heading i stolpen. Det var derfor ikke ufortjent da Kim Robert Nyborg sendte gjestene i ledelsen på en fantastisk halv volley fra 16 meter.

Egersund fortsatte å styre etter scoringen og Sola hadde mer enn nok med å forsvare seg. Niklas Sandbergs langskudd etter 30 minutter var hjemmelagets eneste skudd i omgangen.

Rett før pause gikk Egersund opp til 2-0 etter en fæl keepertabbe. Øvernes spilte ballen rett i bena på Sverre Larshus Larsen som bare kunne bredside den inn i det åpne målet. En fortjent ledelse etter en omgang der Egersund var best i alt.

Sola kom med et skremmeskudd direkte etter pause da Abdi Huka traff tverrliggeren før det var spilt to minutter. Det virket som om hjemmelaget kunne ta over litt av initiativet i kampen, menEgersund punkterte i praksis kampen da Nyborg satte inn sitt andre - og gjestenes tredje etter 51 minutter.

Resten av kampen var sjanserik.

Sola hadde et par muligheter men Egersund var totalt sett nærmere 4-0 enn Sola var redusering.

Alt i alt en fullt fortjent borteseier til et fysisk overlegent Egersund-lag som har stø kurs mot opprykk.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  SV kan gå med på å avlyse på elektrifisering av sokkelen. På én betingelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5