Dette får Liverpool hvis de velger Klopp: - En fantastisk motivator

Jürgen Klopp kan bli Brendan Rodgers' etterfølger. Det tror ekspertene kan være en god match.

Jurgen Klopp kan bli den nye Liverpool-treneren.
  • Steffen Stenersen

— Neste gang jeg tar en jobb, vil jeg gjøre det med litt mindre hjerte og lidenskap.

Jürgen Klopp forteller om den gangen han forlot Mainz. Etter 18 år som spiller og trener i klubben han elsker, tenke han akkurat de ordene foran sin neste jobb som trener for Borussia Dortmund.

BAKGRUNN:

Les også

Brendan Rodgers ferdig i Liverpool: - Fikk beskjeden på telefon

— Vi gråt i en uke. Byen arrangerte en skikkelig avskjedsfest - den varte i en uke. For et normalt menneske, blir det for mye. Jeg tenkte at det ikke var sunt å jobbe med så mye følelse. Men etter en uke i Dortmund, var det akkurat det samme, har Klopp sagt til The Guardian.

Brendan Rodgers måtte vinke farvel etter over tre år som manager i Liverpool.

Der har du Jürgen Klopp. Mye følelser og mye lidenskap.Og disse følelsene kan snart få sitt utspring i England. Søndag bekreftet Liverpool nyheten som mange hadde sett komme: Brendan Rodgers er ferdig i klubben, etter over tre år på trenerbenken i Merseyside-klubben. Ifølge The Telegraph kan sparkingen koste klubben mer enn ti millioner pund.

Norsk trener: — Fikk veldig sansen for Klopp

Allerede er spekulasjonene i gang, men mye tyder på at Jürgen Klopp leder racet om å ta over etter nord-iren, som har en 2.plass fra 2013/2014-sesongen som sin beste plassering med Liverpool.

Flere bettingselskap har stengt spill på Klopp som klubbens neste manager, mens flere opererer med en odds på rundt 1.25. Altså ser disse selskapene sjansen for «Klopp for The Kop» som ganske så stor.

Jan Åge Fjørtoft, som hevder å ha gode kilder i Tyskland, har blitt fortalt at Klopp kommer til å ta Liverpool-jobben. Det hevder også flere andre medier. ESPN melder mandag formiddag at det som ser ut til å være tyskerens hovedutfordrer, tidligere Real-Madrid-trener Carlo Ancellotti, ikke skal være interessert i jobben.

— Jeg fikk veldig sansen for måten han fremstilte seg selv som trener og leder, sier Steinar Pedersen.

Den tidligere Dortmund-spilleren har nå suksess med Grimstad-laget Jerv i 1. divisjon, og var i 2012 på besøk hos gamleklubben. Der fikk han møte Klopp, og de to hadde en lengre samtale.

Les også

Han har gjort Dortmund-idealistene pragmatiske

Tok med spillerne på camping i Sverige

Steinar Pedersen sammen med Jurgen Klopp i 2012.

— Inntrykket jeg fikk av besøket i Dortmund og samtalen med Klopp var veldig bra. Jeg likte godt de treningsmetoder og prinsipper som han jobbet etter, sier Pedersen.- Jeg tror han kan være en bra mann for Liverpool, men her spiller både kultur, gruppedynamikk og liga inn, sier Jerv-treneren.

Det man kan si om Klopps prinsipper og metoder, er at de ofte er noe utradisjonelle. Da han rykket opp til 1. divisjon med Mainz, tok han med seg hele laget på en femdagers tur ved en innsjø i Sverige. Spillerne fikk knapt ha med seg noe som helst, og ifølge Klopp regnet det i fem dager i strekk der de lå i telt på knallhardt underlag. Og nesten uten mat. Og hvertfall ikke noe fotballspilling.

Les også

Henning Berg sparket i Legia Warszawa

— Jeg ville at laget mitt skulle føle at de kunne overleve alt, har Klopp uttalt.

48-åringen er kjent for en offensivt type fotball. Steinar Pedersen husker Dortmund på sitt beste under Klopp som et meget kontringssterkt lag. Høyt press. Raske omstillinger.

Gegenpress. Uttrykket Klopp ble verdensberømt med. I bunn og grunn handler det om å spille hele kampen i høyt tempo. Etter å ha mistet ballen vil Klopps spillere presse motstanderene intensivt med en gang, noe som gir det andre laget liten tid til å håndtere ballen.

Når Klopps lag først har vunnet ballen, går det fort i lengderetning. Å angripe i høyt tempo mens motstander fortsatt er i en omstillingsfase fra angrep til forsvar.

Slik spilte hans Borussia Dortmund ut de aller beste lagene i verden.

- God timing

— Liverpool vil få en trener som står for en ekstrem offensiv fotball, sier Petter Bø Tosterud, som kommenterer tysk fotball for Eurosport.

Tosterud, som også jobber som fotballagent, føler seg ganske sikker på at Liverpool og Klopp vil være en god match. Han ser mange likheter til det Liverpool vi ser i dag, som det Dortmund-laget tyskeren tok over i 2008.

FARVEL: Borussia Dortmunds suksesstrener Jürgen Klopp tok farvel med klubben etter fjorårets skuffende sesong

— Timingen er god. Liverpool er, som Dortmund var, en storklubb som ligger nede med brukket rygg. Liverpool ville nok vært en jobb som trigger, spesielt med tanke på at Klopp liker den tilknytningen til supporterne. Det kan Liverpool by på, sier han.- Samtidig fikk han god tid i Dortmund til å gjøre en opprensing i systemet og å sette sitt preg på ting i en klubb som slet med elendig økonomi. Liverpool-fansen vil ha resultater med en gang, og da ser man kanskje mer for seg en type som Ancelotti, sier Bø Tosterud.

Fotballen hans er langt fra perfekt, men som Tosterud sier: Det er veldig underholdende når det fungerer.

Les også

«Liverpool burde være vant til ikke å løfte pokaler. Men de blir det aldri»

— Lett å huske sist sesong

Klopp har vist at han kan få det aller beste ut av sine spillere. Om det skyldes den sterke tilknytningen han evner å opparbeide til guttene sine, kan hende. Mannen med over 300 kamper for Mainz er et følelsesmenneske. Som den gangen Mario Götze ble solgt til Bayern München. Samme dag som han fikk beskjed klarte ikke suksesstreneren å gå ut av døren hjemme.

Da Shinji Kagawa ble klar for Manchester United gråt Kagawa og Klopp i armene på hverandre i 20 minutter, har tyskeren uttalt.

Husker du denne?

Les også

Nå er han bare Jürgen flopp

Etter den fantastiske sesongen i 2013, hvor det ble finale i Champions League og sølv i serien, gikk det noe tråere for Klopp i Dortmund. I hans siste sesong ble det bare en 7. plass.

— Da slet han med å finne gode løsninger på å spille ut et etablert forsvar. Han er en fantastisk motivator, men spillerne gikk kanskje litt lei. Samtidig trekker vi kanskje den siste sesongen litt langt, siden det er den vi husker best. Vi må ikke glemme at han er den mest suksessrike treneren Dortmund har hatt, sier Petter Bø Tosterud.

Så gjenstår det å se om Brendan Rodgers blir byttet ut med en lidenskapelig tysker som garantert vil gå till oppgaven med både hud og hår. Om han takker ja.

Kilder: Aftenposten, BBC, The Guardian, The Telegraph, Bleacher Report, Josimar.

Hekta på Premier League? Da anbefaler vi disse sakene:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk