Fotball

Carneiro snakker ut: Kritiserer FA etter Mourinho-bråket

Tidligere Chelsea-lege Eva Carneiro kommer med sin versjon.

DEGRADERT: José Mourinho var lite fornøyd med Chelsea-lege Eva Carneiros opptreden under en kamp mot Swansea. Nå slår legen tilbake.
  • Steffen Stenersen

Chelsea-manager José Mourinho har fått mye kritikk etter at han nektet legen Eva Carneiro å jobbe med førstelaget. Mourinho risikerte flere kampers karantene for diskriminerende språkbruk overfor Carneiro på Premier Leagues åpningsdag, men onsdag ble han frikjent av Det engelske fotballforbundet (FA).

BAKGRUNN:

Les også

Mourinho nekter Chelsea-legen å sitte på benken

— Ikke spurt om min versjon

Nå slår Carneiro tilbake. I en pressemelding omtalt i flere britiske medier, blant andre Independent, forteller hun at hun er forundret over hvordan FAs etterforskning har foregått.

Chelsea-trener José Mourinho

— Jeg ble overrasket da jeg leste at FA visstnok etterforsket hendelsen fra 8. august. Jeg ble ikke på noe tidspunkt spurt av FA om å forklare min versjon, sier Carneiro i uttalelsen.Det var i kampen mot Swansea i åpningsrunden av Premier League at Carneiro og fysioterapeut John Fearn fikk en overhøvling av Mourinho. Stillingen var 2-2, og Mourinho var tydelig rasende over at kampen måtte stoppes mens Eden Hazard fikk behandling.

Les også

Mourinho straffes ikke av fotballforbundet etter Carneiro-bråket

— Ignorer bevis

Chelsea-legen ble siden nektet å sitte på benken og å jobbe med førstelagsspillerne. Hun har siden sagt opp jobben.

— Dette må være den eneste etterforskningen i landet hvor de involvertes forklaringer ikke har blitt sett på som relevant. Å ignorere noe av bevisene vil definitivt påvirke utfalet av etterforskniungen, sier hun.

— Jeg hadde en lignende opplevelse sist sesong under en kamp mot West Ham, hvor jeg også ble verbalt mishandlet. Etter klager fra publikum, uttalte FA at det aldri hadde forekommet noen sexistiske rop under kampen. Jeg ble aldri kontaktet for en forklaring, selv om de uakseptable ropene var tydelige, sier Carneiro, og legger til:

— Det er hendelser som denne og mangelen på støtte som gjør det så vanskelig for kvinner i fotballen.

FA har analysert videoopptak fra kampen, og konkluderte at de «fant at ordene de utvekslet ikke utgjorde diskriminerende språkbruk under FA-reglementet.»

Les også

  1. Wenger oppgitt over kritiske spørsmål - truet med å gå

  2. Englands fotballsjef: - Mourinho burde ha beklaget til Carneiro

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. José Mourinho