Fotball

Nok en stor bragd av Klepp

For andre år på rad slo Klepp Stabæk på hjemmebane og med det holder Klepp posisjonen sin i toppen i Toppserien.

Hege Hansen jubler etter å ha satt inn Klepps utligning mot Stabæk. Foto: Charlotte Mæland

 • Charlotte Mæland

Klepp — Stabæk 2-1

– Vi har god selvtillitt og det er god giv i laget etter de første kampene, så vi hadde full tro på at det var mulig med tre poeng i dag, forteller Astrid Grøttå Ree etter kjempeprestasjonen.

Til tross for seier så det ut til å bli en tøff kamp for Klepp da keeper Oda Maria Hove Bogstad roter det litt til for seg selv og serverer Ingrid Schjelderup på gullfat. Men istedenfor å finne tilbake til gamle synder og legge seg bakpå stod Klepp-damene opp og kjempet videre for utligning mot et av Norges beste lag.

Stabæk på sin side var noe skumle i angrepsposisjon mens Klepp virket noe rustne foran mål. Men så har Klepp det trener Jon Pall Palmason kaller x-factoren og Norges beste spiss i Hege Hansen.

Norges beste spiss

På mesterlig vis løp hun opp en ball, rundet to av Stabæks forsvarere før hun elegant satt ballen i mål med innsiden.

– Vi har en mester på laget og nå skal Hege på landslaget. Det målet hun scorer i dag er i verdensklasse og jeg synes uten tvil hun er Norges beste og raskeste spiss, forteller Palmason.

I andre omgang la Klepp seg noe bakpå og Stabæk kom til flere sjanser. De vel 280 personene som hadde funnet plass på Klepp stadion satt noe nervøst på tribunen og så på at Klepp kjempet med nebb og klør for å unngå baklengs. Frem over på banen var det heller ikke mye som tilsa at Klepp skulle score, men det var helt til kampen var på overtid.

På innlegg fra Maria Thorirsdottir steg Katrin Asbjørnsdottir frem og fikk satt ballen i stolpen før den spratt i ryggen på Stabæks keeper, Ingrid Hjelmeseth, og i mål. Jubelscenene som utspant seg på stadion etter scoringen viste hvor mye seieren betydde for Klepp, som er ubeseiret etter fem kamper.

– Vi klarte ikke få den siste scoringen som vinner kamper i fjor, så det er veldig bra at vi klarer det nå. Jeg tror det har litt med at vi har selvtillitt og tro på at det kan gå helt inn, forklarer Grøttå Ree.

– Beste åpning noen gang

Hun har spilt så og si hele sin karriere i Klepp, bare avbrutt av fire sesonger i Arna-Bjørnar. Den sterke sesongåpningen til Klepp er noe hun aldri tidligere har opplevd.

– Jeg har aldri vært med på en bedre åpning i Klepp-trøya og det gjør mye med hver enkel på laget. Dette gjør at vi får enda mer tro på det vi holder på med, sier hun og smiler.

Seieren sender Klepp helt i toppen, og alt etter hvordan kampen mellom Lillestrøm og Avaldsnes utarter seg kan Klepp toppe hele Toppserien etter fem spilte kamper. Men det bryr Grøttå Ree seg fint lite om.

– Det er stas med tabellsituasjonen, men det betyr ingenting nå. Det er et kjedelig svar, men vi må ta en kamp om gangen, for vi har bare spilt fem kamper, så det betyr ingenting hvor vi ligger på tabellen, svarer hun kontant.

Må holde det oppe

Likevel er det en tropp som strutter av selvtillitt og glede, noe også Palmason har merket seg. Han hevder han ikke har gjort noe med laget.

– Det eneste jeg gjør er å prøve å holde pulsen under 150, sier han med et stort glis.

Likevel har både han og Grøttå Ree tro på at laget kan fortsette utviklingen og gjøre en meget god sesong.

– Vi må ha tro på at vi kan holde det oppe, men det krever hardt arbeid hver eneste dag, for dette kommer ikke av seg selv. Vi kan uansett ikke begynne å ta lett på dette nå, for da skyter vi oss selv i foten, sier Grøttå Ree.

Kampfakta

Klepp - Stabæk 2-1 (1-1)

Mål: 0-1 Ingrid Schjelderup (10.), 1-1 Hege Hansen (29.), 2-1 Katrin Asbjørsdottir

Gult kort:

Tilskuere: 280

Dommer: Henrikke Nervik, Malvik IL

Klepp (4-4-2): Oda Maria Hove Bogstad - Astrid Grøttå Ree, Silje Thorsen, Lena Soleng Hansen, Tuva Hansen - Maria Hiim, Gry Tofte Ims, Maria Thorisdottir, Therese Sessy Åsland - Katrin Asbjørnsdottir, Hege Hansen

 1. Les også

  Klepp straffet seg selv

Les mer om

 1. Klepp IL

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Solid keeperprestasjon sendte Klepp til topps

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Klepp straffet seg selv

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Sterk borteseier for Klepp

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Tre tap på rad for Klepp

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Skadepregede Klepp tapte

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Dødballer felte Klepp mot Stabæk – grønntrøyene sliter stort mot topplagene