Fotball

Endelig brøt Runar (19) målbarrieren:  - Jeg var på rett plass til rett tid

Det var heldigvis én positiv ting å ta med seg etter at Tromsø IL kun klarte 1-1 mot Aalesund på Alfheim. Måljeger-taktene nittenåringen Runar Espejord viste 20 minutter før slutt.

 • Helge Skog

TROMSØ — AALESUND 1-1

ALFHEIM (iTromsø): TIL fikk et frispark nær midtstreken i det 71. minutt, hvor kaptein Simen Wangberg vant hodeduellen. Ballen falt ned på femmeteren, hvor Espejord sto temmelig alene med ryggen vendt mot mål. I én bevegelse dempet nittenåringen ballen, vendte seg mot kassa og plantet ballen i nettet med høyrefoten via Jo Nymo Matland på streken og inn i nettet.

Runar Espejord scoret mot Aalesund.

Espejord har tidligere scoret i cupen og Europa League-kvalifisering, og beskrev sitt første mål i Tippeligaen på denne måten:— Bevegelsen var impulsiv. Men jeg var på rett plass til rett tid, og det er deilig å ha brutt barrieren når det kommer til seriemål. Jeg befant meg i en klynge med folk inne i feltet, men jeg beveget meg motsatt vei – bort fra resten. Da jeg fikk ballen, tok jeg den ene touchen jeg trengte, og avsluttet så hurtig som mulig, sier Espejord til iTromsø.

Byttet inn

Espejord ble byttet inn for en skadet Gjermund Åsen med en halvtime igjen å spille. På dette tidspunktet lå TIL under, og byttet hjalp ”Gutan” å etablerere litt bedre offensivt spill.

— Det var egentlig ikke noe formasjonsbytte, sier Espejord. Jeg skulle ta plassen på topp, og Ondrasek skulle overta tierrollen til Gjermund – men jeg skjønner at det kan ha sett ut som en 4-4-2-formasjon, sier Espejord.

Les også

 1. Sjekk hvilke TIL-spillere som var best i kveld

 2. Tromsø-nykommeren: - Vi kan gjøre det bedre

På spørsmål om hvordan samarbeidet med den tsjekkiske angrepspartneren gikk, svarer Espejord følgende:

— Han er jo sinnssykt sterk, og vinner mange dueller. Jeg var hele tida på jakt etter en stuss, og synes vi har gode relasjoner.

Ondrasek pådro seg sitt femte gule kort denne sesongen, og må dermed ute med karantene i neste kamp, borte mot Molde 4. september. At Espejord får sin første tippeligakamp fra start på Røkkeløkka, virker derfor åpenbart.

— Jeg håper jo selvsagt å få starte, men det er jo Bård (Flovik TIL-trener, red.anm.) og de andre som tar ut laget, er alt Espejord vil si om den saken.

- Målscorer

Magnus Andersen er ikke like beskjeden på Espejords vegne.

— Han er jo en målscorer. Det har han vist på rekruttlaget, og det viser han hver dag på trening. På målet er Runar der han skal være, og måten har vender om og setter den i mål viser at han han mål i seg, sier Andersen til iTromsø.

Espejord er blant de yngste i TILs unge stall. Etter sin niende kamp på rad uten seier mener han like fullt at laget har spillere som går foran.

— Jeg mener at spillergruppa har ledertyper. Spillere som Simen (Wangberg), Remi (Johansen) og (Thomas) Kind Bendiksen er flinke til å gi oss yngre spillerne noen råd.

Andersen innrømmer allikevel at laget sliter, etter nok et uavgjortresultat på hjemmebane.

— Det er jo en porsjon med udyktighet som gjør at vi ikke scorer flere mål, men det er jo også noe mentalt inne i bildet. For noen år siden følte vi oss uslåelige hver gang vi gikk ut på den matta her, men nå er den følelsen borte. Poenget vi fikk med oss er allikevel viktig, og vi klatrer en plass på tabellen på grunn av Runars mål, sier 29-åringen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde22135454262844
2Bodø/Glimt21135344192544
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg21114643271637
5Lillestrøm2210573328535
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Tromsø IL
 3. Aalesunds FK
 4. Runar Espejord