Helland fryktet at han ødela: - Ingen god følelse

Lynvingen var nervøs trepoengeren skulle glippe med utvisningen mot Stabæk.

svp://100506?view=bt
  • Petter Rasmus

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet ovenfor

UTVIST: Pål André Helland fryktet han ville bli syndebukken da han måtte forlate banen etter å ha fått sitt andre gule kort i kampen mot Stabæk mandag kveld. Her sammen med dommer Svein Oddvar Moen.

NADDERUD: — Jeg gikk av banen med en frykt for at seieren ville glippe, og at jeg ville få skylda, sier Pål André Helland.Rosenborg hadde klart det som virket som en umulig oppgave.

- En feil avgjørelse

Etter bakoversveis og to baklengsmål i løpet av det førstekvarteret på Nadderud, hadde serielederne maktet å dra seg inn i matchen etter nakkehårene. Med mål av Helland på straffe og to ganger Søderlund, ledet RBK matchen med drøye kvarteret igjen. Da gikk lynvingen i bakken – og ble sendt av banen med to gule kort.

— En feil avgjørelse av dommeren. Keeperen er klart borti foten min, så jeg skal ikke ha gult kort for filming . Men om det er straffe, er opp til dommeren, sier han.

Og legger til at det kanskje så ut som han «hjalp til» litt vel mye.

— Jeg fikk en pasning fra Tobias, men så ble den første berøringen litt lang. «Kommer jeg først på ballen, får jeg straffe», tenkte jeg. Derfor har jeg allerede svikten i knærne inne når keeperen kommer borti meg.

Les også

Slik er Strandbergs dom etter triumfen

Smugtittet på slutten

Dommer Svein Oddvar Moen hentet opp det gule, og Helland måtte gå i dusjen. Det vil si, han stoppet før han kom så langt.

— Jeg sto i spillertunellen så jeg så vidt så banen og smugtittet ut. Det var ingen god følelse å stå der, sier han.

Oppkast-springing

Helland var ikke den eneste som var redd for at trepoengeren ville glippe. Også trener Kåre Ingebrigtsen ble svakere i trua etter utvisningen.

— Jeg var trygg på 3-2, men ikke like trygg da Pål forsvant ut. Jeg fryktet at seieren glapp. Men det var bare å legge om, og få spillerne til å springe til de kastet opp. Det handlet om å ri av, og få tida til å gå. Og det klarte vi, sier han,

svp://100506?view=bt

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk