En kø av utfordringer venter Nordlie

Sist på tabellen. Ingen lovnader om spillerkjøp. Mulig lønnskutt for spillerne. Tom Nordlie får det ikke lett med å redde Sandnes Ulf fra nedrykk.

Tom Nordlie ble i går ønsket velkommen til Sandnes. Der får han en tøff jobb med å redde klubben fra nedrykk. I kjent stil tok Nordlie fatt på jobben med stor entusiasme og pågangsmot. Lørdag spiller Sandnes Ulf mot Strømsgodset på Sandnes stadion.

Sandnes (Aftenbladet.no): Nå er heller ikke slike utfordringer noe nytt for Nordlie. Trenernomaden har flere ganger trent klubber der både tabellplasseringen og den økonomiske situasjonen har vært prekær.

For å ta det sportslige først:

Der har han mye å ta tak i – og han må starte i begge endene av banen. Defensivt har det til tider rent inn baklengsmål og kun én klubb slipper inne flere mål enn Sandnes Ulf. Offensivt er det ikke bedre stilt. Ingen eliteserielag scorer mindre.

Resultatet av de defensive og offensive prestasjonene er kun to seirer på 16 seriekamper, sisteplass på tabellen og en avstand på fire poeng opp til trygg plass.

Les også

Her er tallene som beviser Nordlie-effekten

Ingen umulighet — men heller ingen enkel oppgave. Allerede lørdag kommer den første sportslige utfordringen når Strømsgodset kommer på besøk.- Fram mot den kampen må vi jobbe mye med det mentale. Spillerne har nok vært litt usikre og nå må de få roen tilbake, og ikke tenke konsekvenser. Vi må få fram sjelen i klubben. Jeg vil se Felleskjøpet-capsen og møkk på hendene, men jeg er avhengig av spillergruppen for jeg greier ikke dette alene, sier Nordlie til Aftenbladet.

Den tidligere Viking-treneren kjenner brukbart til den spillergruppen han nå råder over. De siste dagene har han gjort seg enda bedre kjent med den.

— Jeg vet de er godt trent, aggressive og gode til å presse ballfører. Samtidig slipper de inn to mål i snitt og scorer alt for lite. Vi ligger sist på tabellen, så det sier seg selv at vi ikke har bruk for mange uavgjorte kamper, sier Nordlie.

Økonomiske utfordringer

Klubbens økonomiske situasjon påvirker også Nordlies muligheter til å sikre klubben fornyet eliteseriekontrakt. Underskuddet for 2014 ser foreløpig ut til å ende på 2 millioner kroner. Det gir lite rom for å hente nye spillere.

Daglig leder, Tom Rune Espedal, innrømmer at det fortsatt er aktuelt å gjennomføre lønnskutt i spillergruppen.

— Det er fortsatt noe vi vurderer fortløpende. Vi er på ingen måte friskmeldte og vi lever med den økonomiske situasjonen hver dag, sier Espedal.

Les også

Tom Nordlie vil ha Lunde Aarsheim tilbake

Nordlie er orientert om klubbens økonomiske situasjon.— Jeg vet de gikk i overskudd i fjor og at det går mot et underskudd i år. Derfor er det bare å oppfordre publikum å komme på kampene. Jeg håper de kjenner sin besøkelsestid og kommer for å heie på laget og bidra i klubbkassen, sier Nordlie.

— Vil et eventuelt lønnskutt hos spillerne gjøre jobben din vanskeligere?

— Det har jeg ikke tenkt på så jeg skal ikke prøve å trylle frem noe godt svar, sier han.

Espedal håper at ny entusiasme, mer publikum på kampene og en høyere tabellplassering skal bedre den økonomiske situasjonen. Samtidig slipper han å bekymre seg over at Nordlies lønn vil belaste bunnlinjen. Investorer tar regningen for Nordlie-ansettelsen. 52-åringen har skrevet under på en kontrakt ut sesongen. Han får en fastlønn ut sesongen og en bonus hvis laget ikke rykker ned.

Ingen lovnader

Nordlie bekrefter at klubben ikke har lovet ham nye spillere.

— Jeg har ikke fått noen lovnader, men det er mulig jeg maser litt på dem, sier Nordlie og smiler.

Litt masing kan kanskje hjelpe ham. For det er i utgangspunktet hos investorene muligheten til spillerforsterkninger ligger.

— Jeg har spurt om hva som er mulig hvis det skulle dukke opp noen interessante spillere, og da må eksterne investorene trø til. Akkurat nå kjenner jeg ikke klubben godt nok. Jeg må se noen treninger og se hvor skoen trykker, sier Nordlie.

Tore Christiansen og Åge Westbø er to investorer som er med på å finansiere Nordlies lønn. Christiansen sier følgende om å investere ytterliggere i spillerforsterkninger.

— Jeg har ikke fått noen forespørsel om dette og har derfor heller ikke tatt stilling til spørsmålet, sier Christiansen til Aftenbladet.

Nordlies andre mulighet ligger i å kvitte seg med spillere som allerede er i klubben. Da vil det bli frigjort lønnsmidler.

— Mitt utgangspunkt er at jeg er ansatt her for å trene de spillerne klubben allerede har og få det beste ut av dem. Vi får se om vi får bud på noen spillere, om vi er i overtall i noen posisjoner eller ønsker å bringe inn andre ferdigheter, sier Nordlie.

Espedal legger til at dersom det oppstår nye langtidsskader, vil klubben hente inn erstattere.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk