Fotball

Eggen: - Det er en legende som trer av

RBK-legenden hadde stående invitasjon til å besøke United-legenden.

KJENTE HVERANDRE: Nils Arne Eggen møtte Alex Ferguson for første gang allerede da skotten var manager i Aberdeen.
  • Ole K. Sagbakken

— Forbilde? Nei. Vi er jo jevngamle. Han har mer vært en konkurrent, vet du. Men det er en legendarisk fotballtrener som nå gir seg, sier Nils Arne Eggen til adressa.no.

Rosenborg-legenden ga seg med toppfotballen i 2010, etter å ha styrt RBK til suksess i en mannsalder.

Onsdag ble det kjent at Sir Alex Ferguson gir seg i Manchester United, etter å ha fylt opp flere pokalskap enn noen annen gjennom sine over 26 år i jobben.

Eggen, som selv bestemte seg for å gi seg i 2002 – før han altså gjorde comeback i 2010 – tør ikke spekulere i årsaken. Men kan snakke for seg selv:

  • Man får aldri noen disponibel tid på egen hånd i en slik jobb. Da kalenderen viste 1. januar, visste jeg hva som ble hverdagen fram til julaften. Man har fritid som fotballtrener, også, men knapt med tid helt vekk fra fotballen. Det kan være en årsak, sier han.

Eggen fikk aldri møtt Ferguson i mesterliga-sammenheng. Men de møttes flere ganger utenfor fotballen.

  • Ja, vi kjenner hverandre. Jeg møtte ham allerede da han trente Aberdeen, da vi spilte mot dem i en treningskamp. Han hadde suksess der, også. Etterpå har vi møttes mange ganger: Vi har byttet slips på TV, delt ut Kniksen-pris sammen, og snakket fotball flere ganger. Da vi var i Mesterligaen med stort sett lokale spillere var han nysgjerrig på ungdomssatsingen vår. Jeg har hatt stående invitasjon til å møte ham i Manchester i mange år. Men det spørs om det ikke blir noe av nå, smiler Eggen, som medgir at å vinne Premier League er en større prestasjon enn å vinne eliteserien:
  • Ja, det er vanskeligere. De prestasjonene er langt over mine. Man må huske på at konkurransen er tøffere i England, mener treneren.

I dag er Eggen suksesstrener i Orkla i 3. divisjon. Men han er usikker på om Ferguson vil gjøre det samme: Å trappe ned i lavere divisjoner.

  • Hehe ... For meg er det slik at jeg liker veldig godt å jobbe med fotballspillere ute på treningsfeltet. Det gjør jo han og, selv om han kanskje ikke er like mye på treningene som manager. Men hva som skjer i framtiden blir bare spekulasjoner, sier Eggen.

Les mer om

  1. Engelsk fotball