Fotball

Sjokknyhet for TIL-spiss - må kanskje opereres

Runar Espejord havner på sidelinja i minst halve sesongen.

Runar Espejord i den siste kampen han spilte for TIL i vinter. Borte mot Djurgården i Stockholm.
  • Rune Robertsen
    iTromsø

Skaden oppsto etter 40 minutter av U21-landslagskampen mot Portugal 24. mars. Da fikk han en smell i ankelen i en duell som gjorde at han måtte gå av umiddelbart.

I forrige uke var det uvisst om Espejord skulle bli klar til sesongstarten mot Brann, og tirsdag ble det uttalt at han ikke blir klar til oppgjøret mot Viking torsdag. Sist helg tok 21-åringen nye bilder av ankelen, og det nedslående svaret er nå klart etter at klubben har forhørt seg med eksperter som har sett på bildene.

Operasjon?

Espejord er etter det iTromsø kjenner til ute i flere måneder. iTromsø får opplyst at skaden kan holde spissen ute i minst åtte til tolv uker. Leddbåndsskaden er også så alvorlig at en operasjon kan bli aktuell, selv om det ikke er klart på nåværende tidspunkt.

Senere onsdag bekreftet TIL og Espejord selv nyheten, og lengden på skadeoppholdet.

- Det er utrolig kjedelig. Spesielt etter fjoråret hvor jeg sleit mye med skader. Jeg har hatt en veldig god oppkjøring, så dette passet utrolig dårlig, sier TIL-spissen i en pressemelding.

- Men det er ingen tvil om at jeg skal komme sterkt tilbake, legger han til.

Les også

Sjekk lista som viser Tromsø-spissens ekstreme skadevår

Dersom Espejord misser tre måneder betyr det 14 seriekamper og tre potensielle cupkamper ute av laget.

– Det vi vet er at Runar er ute i mellom åtte til tolv uker. Vi kommer til å ta nye bilder i dag for å best mulig bilde av situasjonen og for å legge et videre løp, sier manuellterapeut André Fagerborg i pressemeldingen fra klubben.

– Runar har ikke hatt hele skadefrie sesonger på lenge, og vi hadde håpet at det skulle skje nå at han fikk blomstre. Det er synd for han, og synd for laget, sier assistenttrener Lars Petter Andressen.

Mange nedturer

Espejords skadehistorikk er ikke pen. I fjor slet han store deler av våren med en lyskeskade. Ikke før etter sommeren var han skadefri, og fikk jevnlig med spilletid utover høsten. Totalt endte det med fem mål i Eliteserien fra den talentfulle TIL-spissen.

I vinter har han vært blant TILs beste spillere, men den siste beskjeden er en ny stor nedtur.

En opptur for TIL er at samme dag som Espejord fikk beskjeden kom nyheten om at senegalesiske Elhadj Mour Samb er spilleklar mot Viking torsdag. Svært viktig siden heller ikke spissen Slobodan Vuk er med til Stavanger på grunn av den skade. Sistnevnte er ifølge TIL klar igjen til kampen mot Sogndal i Tromsø søndag.

Slik er troppen

TIL drar dermed til Stavanger med 18 spillere. I troppen er Gudmund Taksdal Kongshavn, Jacob Karlstrøm, Patrick Kpozo, Hans Norbye, Magnar Ødegaard, Simen Wangberg, Kent-Are Antonsen, Jostein Gundersen, Magnus Andersen, Morten Gamst Pedersen, Gjermund Åsen, Ulrik Yttergård Jenssen, Christian Landu-Landu, Aron Sigurdarson, Jonas Johansen, Mikael Norø Ingebrigtsen, Thomas Lehne Olsen, Elhadj Mour Samb.

Les mer om

  1. Tromsø IL