Fotball

Amerikanske landslagsstjerner føler seg lønnsdiskriminert

Klager skriftlig over å ikke få samme betaling som menn.

FØLER SEG DISKRIMINERT: Den amerikanske fotballstjernen Carli Lloyd (10) jubler med lagvenninnene for en scoring i VM i Canada i fjor. Foto: Reuters/NTB scanpix

Fem spillere på det amerikanske landslaget i fotball for kvinner har sendt en skriftlig klage over å ikke å ha fått samme betaling som sine mannlige kolleger.

— Jeg mener vi har bevist vår verdi opp igjennom årene. Til tross for at vi har vunnet VM er fortsatt lønnsforskjellen mellom menn og kvinner veldig stor. Vi vil fortsette å kjempe, sa Carli Lloyd som ble kåret til forrige VMs mest betydningsfulle spiller i et intervju med TV-stasjonen NBC.

Det er Lloyd, Megan Rapinoe, Rebecca Sauerbrunn, Hope Solo og Alex Morgan som står bak klagen. De mener kvinnelaget skaffer det amerikanske fotballforbundet mer penger enn herrene, men at herrene likevel får bedre betalt.

Mens de amerikanske kvinnene vant VM i 2015 endte USAs herrelandslag på 16.-plass i det forrige mesterskapet i Brasil.

— Vi tror at tiden er moden for dette. Vi mener at ansvaret for kvinnelig idrett, spesielt kvinnelig fotball, er å gjøre mest mulig for oppnå likestilling når det gjelder lønn og andre rettigheter, sa Solo.

(©NTB)

Les også

  1. Hedenstad går fra én tysk klubb til en annen

  2. Gamst: - Jeg må være 100 prosent klar når jeg skal ta på meg drakten

  3. Siem tok fly for en kvart million kroner