Fotball

Sassuolo sjokkerte Roma

Norges overmann Simone Zaza var nær ved å senke Roma med to mål for Sassuolo, men det italienske hovedstadslaget sikret 2-2 på overtid.

Adem Ljajic sikret ett poeng for Roma med to scoringer på tampen av 2-2-oppgjøret mot Sassuolo lørdag. Foto: Stefano Rellandini / Reuters / NTB scanpix

  • NTB

Roma hadde muligheten til å klatre opp helt i ryggen på serieleder Juventus, som spilte 0-0 mot Fiorentina fredag. Med seier ville da ha vært ett poeng bak.

Slik gikk det ikke. Roma var ikke skrudd på fra start mot overraskelseslaget Sassuolo. Etter et kvarter scoret Zaza bortelagets første lag, før han bare tre minutter senere doblet ledelsen. Zaza var mannen som sto bak Italias første mål i 2-0-seieren over Norge i EM-kvalifiseringen i september.

Romas kaptein Daniele De Rossi ønsket ikke å gjøre det enklere for sitt lag. I det 51. minutt pådro han seg sitt annet gule kort og ble utvist, men Roma klarte likevel å slå tilbake.

Adem Ljajic begynte opphentingen 12 minutter før slutt da han scoret på et straffespark. På tross av å spille med en mann mindre, satte Roma et enormt trøkk på gjestene.

Det ga resultater. To minutter på overtid fikk Ljajic kjempet inn utligningen og sikret ett poeng til stor glede, selv om Roma så gjerne skulle hatt med seg to poeng til. (©NTB)

Les mer om

  1. Italiensk fotball
  2. Serie A
  3. AS Roma