Fotball

Kampfiksingsskandale ryster dansk fotball

Seks personer skal ha tjent 1 million kroner på å fikse to kamper.

Hvidovre, som her jubler for mål i en cupkamp i 2013, skal ha vært involvert i kampfiksing i 2010. Spillerne på bildet har ingenting med saken å gjøre.
  • Jørgen Tjærnås

Den danske avisa Berlingske Tidende skriver i helgen at seks menn skal være mistenkte i det som beskrives som dansk fotballs største største kampfiksingssak noensinne.

Saken skal stamme tilbake til to kamper spilt på nivå to i 2010. Klubben Hvidovre spilte begge de aktuelle kampene, med Vejle og daværende FC Hjørring som motstandere.

BT skriver at politiet mener de siktede skal ha tjent rundt 900.000 danske kroner (nær 1 million norske kroner) på å fikse de to kamper. I tillegg skal saken også ha forgreninger til Asia, hvor en fillipinsk organisasjon skal ha spilt mellom 2 og 3 millioner kroner på én av de fiksede kampene.

Seks siktet

Politiet kom på sporet av saken etter at én av de siktede skal ha tilstått. Fire av de andre nekter til avisen for å ha noe med saken å gjøre, mens den siste av de siktede ikke ønsker å si hvordan han stiller seg til saken.

Én av de seks siktede er identifisert som Hvidovre-keeper Lasse Krog. Han er ikke identisk med 27-åringen som skal ha tilstått.

— Jeg kan bekrefte at han er siktet, og at han nekter for å ha gjort noe galt. Det er en siktelse som har vært her lenge. Men jeg er ikke sikker på at det ender i noe. Etter min vurdering ser saken tynn ut, sier Krogs advokat Casper Andreasen til avisen.

Det danske fotballforbundet (DBU) skal ha gitt København-politiet informasjon i forbindelse med saken for halvannet år siden, men vet nå ikke hvordan saken står.

— Det er skremmende om det stemmer. Kampfiksing skal vi gjøre alt vi kan for å bekjempe, det skal ikke å fotfeste i dansk fotball, sier sikkerhetssjef Henrik Kjær Jensen.

Stortap

Ifølge rettspapirer skal det i kampen mellom Hvidovre og Hjørring ha blitt spilt på at Hjørring scoret minst fire mål. Kampen endte 4-2 til Hjørring, noe som skal ha gitt en gevinst på til sammen 300.000 for de seks siktede.

I kampen mellom Hvidovre og Velje skal avtalen ha vært at Velje skulle vinne med minst to mål. De vant kampen komfortabelt med 5-0, noe som ga en gevinst på 600.000. Saken er berammet til 19. desember. Ingen av de som er siktet i saken spiller lenger i klubben.

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Superligaen