Fotball

270 minutter uten scoring på hjemmebane

Tre kamper. Ett poeng. Og 270 minutter uten ett eneste mål. Det stinker av Vikings hjemmeform.

  • Stig Nilssen

VIKING STADION: — Det er ikke bra. Vi vil jo gjerne by folk på poeng og scoringer, sier Kjell Jonevret til Aftenbladet.

  • Se høydepunktene øverst i saken.

Mens Viking har fått en pangstart på bortebane med tre strake seirer, er situasjonen på hjemmebane den rake motsetning.

Les også

Barmen sa unnskyld for byturen før kampen

Kjell Jonevret er ikke bekymret over måltørken Viking opplever på hjemmebane. Han skylder gårsdagens tap på manglene rutine blant Viking-spillerne.

0-0 mot Sarpsborg, 0-2 mot Odd og 0-1 mot Brann. På de tre kampene har Viking skapt 12 målsjanser, men ingen av dem har funnet veien inn i nettmaskene. — Har dere vært for forsiktige på eget gras, Jonevret?

— Det kan man si, men samtidig er det ikke lett å score mål på oss heller. Vi må bare jobbe på så er jeg sikker på at målene kommer. Vi har noen spillere med x-faktor, men når de ikke har dagen så har jeg ikke så veldig mye annet å sette inn.

Les også

Soares: - Annulleringen overrasket meg

— Bekymrer måltørken på hjemmebane deg?

— Nei, jeg er glad for at vi har tatt 10 poeng. Denne kampen var ikke noen katastrofe, men vi så litt seige ut. Vi kom noen tiendedel for sent i hver duell, sier Viking-treneren.

Suleiman Abdullahi har scoret to ganger på bortebane denne sesongen, men på Viking stadion står han uten nettkjenning. Det gjør også de andre spillerne og Viking har på hjemmebane fått en meget svak start på sesongen.

La seg lavtNoe overraskende startet Viking onsdagens kamp med å legge seg lavt. Det virket nesten som om de forsøkte å lokke frem Brann for å skape bakrom for Suleiman Abdullahi. Det lyktes det ikke spesielt godt med, selv om nigerianeren hadde en god mulighet til å sende Viking i ledelse.

Hele kampen utartet seg til å bli liten stillingskrig, der ingen av lagene våget å ta masse sjanser fremover.

Les også

Han var Vikings beste i nedturen mot Brann. Hva er din dom?

Jonevret sier at det aldri var planen å legge seg så lavt som Viking ble liggende.

— Vi fikk ikke den spruten vi skulle ha på topp og Brann fikk hele tiden spille seg ut. Bringaker jobbet hardt, men Abdullahi så litt sliten ut i dag, sier Jonevret.

Soares uenig i kritikken

Anthony J. Soares er ikke enig i Aftenbladets påstand om at laget ikke våger nok offensivt i hjemmekampene. Han understreker at laget har en balansert kampplan.

— Det er alltid noen detaljer som må fikses på, men vi kan godt bli litt farligere framover og litt tøffere defensivt. Samtidig hadde vi nok sjanser til å score mot Brann, sier amerikaneren.

- Det virker som om dere trives bedre på bortebane, er du enig i det?

— Det kan se slik ut, men Brann og Odd har vært gode i år. Dette vil jevne seg ut over en lang sesong. Samtidig var det skuffende å ikke kunne gi fansen tre poeng i denne kampen. De var strålende, svarer Soares.

Les også

Gedigen Viking-nedtur: Drama da Brann avgjorde i siste sekund

Ett poeng ville vært ok

Lars Arne Nilsen var meget fornøyd etter at Brann på dramatisk vis stakk av med alle poengene i gårsdagens vestlandsoppgjør.

Det at Viking lot Brann få avgjøre kampen tre og ett halvt minutt på overtid, mener Jonevret skyldes mangel på rutine. I går ville Viking-treneren vært fornøyd med ett poeng.— Det er tungt å tape kampen på siste sparket på ballen. Vi kommer nok til å variere litt i prestasjonen denne sesongen og i dag var vi urutinerte. Iblant er det greit med ett poeng, spesielt når ikke alt fungerer. Vi må ikke gape over for mye og de siste 10 minuttene i dag tok vi veldig mange dumme avgjørelser

Mens Viking-treneren deppet, var Brann-trener Lars Arne Nilsen ett stort smil etter kampen. Etter en tung uke med dårlige resultater og mye utenomsportslig støy, slo Brann kraftig tilbake.

— Det var fantastisk å få med tre poeng i dag. Det er sikkert vondt for Viking, men det kan ikke vi bry oss om, sier Nilsen og smiler.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK
  3. SK Brann