Fotball

Overgangen holdt på å glippe - scoret i premieren

Røas amerikaner Molly Menchel rakk så vidt å komme inn gjennom overgangsvinduet før det stengte.

Røas tre målscorere. Foran nykommer Molly Melchen, med ElineJohansen (t.v.) og Kine Kvalsvik. Foto: METTE BUGGE

  • Mette Bugge
    Mette Bugge
    Journalist

Røa-LSK Kvinner 3-3

Hun fikk klarsignal et par timer før det ikke var mulig lenger å spille fotball i Norge første halvdel av sesongen, men papirene kom i orden 31. mars. Det var både hun og Røa glade for etter sesongåpningen i Toppserien.

For i hjemmekampen knallet hun til med et praktmål rett i venstre kryss. Røas første mål denne sesongen.

22-åringen fra Alexandria i Washington DC ble raskt omfavnet av sine nye lagvenninner, og dermed fikk hjemmelaget akkurat den starten laget behøvde.

Vil opp igjen

LSK Kvinner er blant de fleste ekspertene regnet som en medaljekandidat, mens Røa er i ferd med å bygge opp et nytt lag etter at 12-13 spillere forsvant før fjorårssesongen. Trener Geir Nordby har dermed fått det han kaller et «juniorlag», men det er spillere med tæl. Det er noe stort på gang igjen for Røa Dynamite Girls.

For snart etter ledet de røde 2-0, og da var det Kine Kvalsvik som var kvinnen bak det målet.

Så glade ble LSKs spillere da Mimmi Löfwenius, med ryggen til, laget målet som ga 3-2, men etter 3-3 var gjestene deprimerte. Foto: METTE BUGGE

— Jeg valgte å bli da alle dro. Jeg blir alltid, ler hun.Kvalsvik har vært med på mye stort i Røa, som da laget vant cupfinalen i 2011. — Jeg så på bildet fra banketten forleden dag, og fra den gangen er det bare fire igjen, ser hun.

Overraskelse

-Jeg tror vi ikke bare sjokkerte LSK, men også oss selv, sier Nordby etter at Røa og LSK spilte uavgjort 3-3. Da hadde gjestenes Oda Fugelsnes redusert til 2-1, tyske Isabelle Bachor utlignet til 2-2 før LSK tok ledelsen 2-3 ved Mimmi Löfwenius. Så skjedde det som fikk Røa til å juble: Laget fikk straffe. Eline Johansen fikset det elegant, og dermed uavgjort. Den tidligere ulykkesfuglen fikk en pangstart på sin første ordentlige seriekamp i Røa.

— Jeg kom foran sesongen i fjor, men ødela korsbåndet i den første treningskampen. Det har vært en lang vei tilbake. Jeg spiller uten korsbånd i dag.

Geir Nordby samlet jentene i en ring, en magisk sirkel, etter triumfen.

— Dette gir selvtillit inn i et sulteforet lag, sier Nordby, som fikk benken til å le da han underveis i kampen ropte til Menchel & Co: Good formation!

Deppet

I LSK-leiren var det ikke akkurat noen ompa-ompa-stemning. Assistenttrener Hege Riise måtte bare konstatere at laget ikke var godt nok i sesongåpningen. Ambisjonene er høye.

— Vi blir aldri overrasket, svarer Riise på spørsmål om romerikslaget fikk uventet kamp.

— Jeg syntes vi spilte veldig bra i de første 30 minuttene. Da var det god fotball. Røa hadde en sterk keeper i Silje Vesterbekkmo og i tillegg et godt forsvar. Dessuten er Røa gode på kontringer.

Riise er fornøyd med at laget etter å ha ligget under, henter opp 0-2, og i tillegg tar ledelsen.

— Da tar litt av alvoret overhånd, sier hun.

LSK skal møter Grand Bodø hjemme til helgen, mens Røa møter Amazon Grimstad på bortebane.

Les mer om

  1. Toppserien
  2. Røa IL
  3. LSK kvinner