Fotball

Målløst i italiensk toppoppgjør

Roma hadde muligheten til å skaffe seg seks poengs luke til tredjeplasserte Sampdoria i Serie A, men kampen endte 0-0.

Roma opplever en formdupp etter seks strake seiere og en uavgjort på de sju første kampene totalt i Serie A og mesterligaen. De fire siste har endt med en seier, en uavgjort og to tap. Foto: Giorgio Perottino / Reuters / NTB scanpix

Roma var ute etter å revansjere seg etter det ydmykende 1-7-tapet for Bayern München hjemme i den italienske hovedstaden tirsdag, og laget greide iallfall å tette igjen bakover.

Med seier over Sampdoria, som har hatt en sterk innledning på sesongen, ville Rudi Garcias mannskap overnattet på tabelltopp og vært seks poeng foran serietreeren etter åtte spilte kamper, men vertene kjempet som løver og fikk beholde det ene poenget.

Dermed får i stedet Juventus muligheten til å skaffe seg en luke på tabelltopp ved å slå Palermo søndag. I så fall vil Torino-klubben være tre poeng foran Roma.

Parma-trøbbel

Parma sliter i bunnen av Serie A etter den sterke 6.-plassen forrige sesong. Lørdag tapte laget 1-3 hjemme for nedrykksrival Sassuolo. Kun en seier på åtte kamper er fasiten for Parma så langt denne sesongen. De fem siste er tapt.

Lørdag hadde Parma håp om en etterlengtet seier og sårt tiltrengt selvtillit. I stedet var det bortelaget som styrte showet på banen. Etter 20 minutter tok gjestene ledelsen ved Sergio Floccari, mens Francesco Acerbi økte like etterpå.

Saphir Taïder gjorde vondt til verre da han satte inn 3-0 til Sassuolo sju minutter etter pause. Veteranen Antonio Cassano tente et lite håp hos hjemmefansen da han reduserte til 1-3 rett elleve minutter før slutt, men flere mål ble det ikke.

Cagliari knuste Empoli

Også Empoli og Cagliari møttes til bunnoppgjør i den italienske serien lørdag. Bortelaget Cagliari tok en sterk 4-0-seier. Fire scoringer på 14 minutter sørget for det. Den første sto Marco Sau bak i det 31. minutt. Danilo Avelar økte to ganger og svenske Albin Ekdal en, alle før pausesignalet.

Cagliari og Sassuolo tok seg begge over nedrykksstreken. Parma er sist med sine tre poeng. (©NTB)

Les mer om

  1. Italiensk fotball
  2. Serie A
  3. AS Roma