Fotball

Forren: - Det var ikke straffe

Vegard Forren synes dommeren blåste ivrig i fløyta, men var enig i at han ikke skulle ha straffe i mot.

 • Ørjan Handal Dimmestøl

MOLDE-VÅLERENGA 0-0

AKER STADION (rbnett.no): Det var en jevnspilt kamp hvor dommer Ken Henry Johnsen kom i fokus. Det ble tidvis øredøvende piping mot fløyteblåseren. Før kvarteret var spilt hadde begge lag ropt om straffe.

Først var det Molde-spillerne som ropte høyest. Etzaz Hussain gikk i bakken i 16-meteren til Vålerenga etter bare syv minutter. Like mange minutter senere blir Elias Már Ómarsson felt av Vegard Forren på motsatt side. I andre omgang fortsatte dommeren med upopulære avgjørelser og Forren synes det ble blåst for mye.

— Dommeren blåser for mye

— Dommeren gjør alltid sitt beste han, men det blåses litt for mye. Det er en del 50-50 dueller hvor han blåser litt fort og alle 22 mann ute på banen hadde foretrukket at spillet gikk fortsatte. Det blir for enkelt å blåse hver gang folk legger seg ned eller vi gjør en god jobb defensivt, oppsummerer Forren til rbnett.

ENIG MED DOMMEREN: Molde-stopper Vegard Forren i en av situasjonene med VIF-angriper Elias Már Ómarsson i løpet av kampen.

Landslagsstopperen mener det var flere avgjørende situasjoner hvor dommeren kunne valgt annerledes. Trønderen var selv involvert i dagens kanskje mest kontroversielle episode. Ómarsson kom seg rundt MFK-forsvareren før han gikk i bakken inne i 16-meteren.— Jeg synes det en 50-50 duell. Jeg prøver å unngå å felle ham, men han får en god touch og kommer seg akkurat fremfor meg. Da vil jeg slippe ham for å unngå straffe og rødt kort. Det er i hvert fall ikke noen hender der for å rive ham ned. Jeg føler ikke det er nok til å dømme straffe selv, men jeg har ikke sett den ordentlig så det er farlig å uttale seg om det. Det er mulig at han får litt av kroppen min over seg.

Les også

Rekdal: - Dommerne må skjerpe seg

Dommeren blåste for frispark når Morten Berre gikk for hardt inn i en duell med Forren, og lot det gule kortet ligge i lommen. Hele Aker Stadion protesterte, men Molde-forsvareren har forståelse for avgjørelsen.

— Han treffer meg godt, men for min del har det ikke noe å si om han får gult eller ikke. Han er ikke typen som gjør det bevisst, og han var tidlig på for å si unnskyld så det er greit det.

Må vinne på Lerkendal

Skullerud ønsket ikke å uttale seg om dommeren og kalte bare prestasjonen for ”brukbar”. Han mener Molde burde ha vunnet i dag, og det er vinn eller forsvinn på Lerkendal neste helg. Før neste serierunde kan Molde nå være 11 poeng bak Rosenborg om de vinner mot Sarpsborg søndag kveld.

— Over 90 minutter synes jeg vi er klart bedre enn Vålerenga. Vi skal til Lerkendal neste helg og da må vi reise dit for å vinne. Så enkelt er det.

Vegard Forren er enig og mener det er viktig med seier for å holde på ambisjonene.

— Det er fortsatt tidlig og vi skal ikke snakke så mye om det, men for oss er det bare en seier som gjelder. Vi må ha det om vi skal fortsette å være så offensiv i ambisjonene våre. Vi vet vi kan slå de, så da må vi dra dit og gjøre det!

Molde skal få besøk av Kvik Halden i fjerde runde av cupen onsdag 24.juni før de tar turen til Lerkendal lørdag 27.juni.

Les også

 1. Rekdal freste, Molde sløste og RBK kan glise

 2. Slik presterte Molde-spillerne mot Vålerenga

 3. Rekdal før Molde-kampen: - Vi er ikke sjanseløse på seriegullet

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Molde FK
 3. Vålerenga Fotball
 4. Vegard Forren