Fotballekspert kalte Viking-sjefen utdatert – slik svarte treneren søndag

Bjarne Berntsen kledde seg ut da han delte ut pris til egen spiller.

Til stor latter fra salen kom Viking-trener Bjarne Berntsen ut slik på scenen under Fotballfesten søndag kveld.
  • Marius Dahl

Den tidligere landslagssjefen for kvinnelandslaget feiret nylig opprykk til Eliteserien med sitt Viking.

Men det er ikke alle som har latt seg imponere av siddisene hele året. Før sesongen slengte TV-ekspert og Mjøndalen-spiller Christian Gauseth med leppa og kalte Viking-sjefen en utdatert dinosaur.

Les også

Kalte Viking-treneren «utdatert dinosaur» før sesongen. Dette sier han nå.

– Hadde sin storhetstid mellom første og andre verdenskrig

– Når dem har en trener som hadde sin storhetstid mellom første og andre verdenskrig, da blir det vanskelig. I mine øyne er Bjarne Berntsen utdatert i dette gamet. Hvordan skal han, som ikke har trent et klubblag på evigheter, snu skepsisen til en hel by, undret fritt-talende Gauseth på Eurosport før sesongen.

Eurosport-ekspert Christian Gauseth er kjent for slenge med leppa både på og utenfor banen. Noen ganger må han beklage. Slik som da Mjøndalen-profilen kalte Viking-sjefen for en utdatert dinosaur.

Klippet ble vist på MAX før Berntsen skulle dele ut pris for årets spiller. Da entret Berntsen scenen iført dinosaur-kostyme, til stor latter fra salen.

Les også

Overrasket Rekdal vant hederspris: – Det er sjelden jeg ikke klarer å prate

Svarte med kostyme

– For en trenerdinosaur som var på topp for 90 år siden, er det utrolig kjekt å være tilbake i 2018, innledet Berntsen, før han tok av seg dinosaur-masken og fortsatte å dele ut prisen for årets spiller i 1. divisjon – iført dinosaurkostyme.

Gauseth har allerede beklaget utspillet overfor Viking-treneren. Neste år møtes de i Eliteserien, etter at Mjøndalen fulgte siddisene opp til Eliteserien.

Han har ledet Norge i EM og VM. Nå har han også delt ut pris iført dinosaurkostyme. Bjarne Berntsen delte ut pris for årets spiller i ligaen Viking rykket opp fra.

– Når det gjelder det jeg har sagt om Bjarne Berntsen, er det staffasje og show. Det er en del av det å være i underholdningsbransjen. Egentlig skulle det bare mangle at Viking med sitt budsjett rykker opp. Så synes jeg også at ni tap for Viking er mye denne sesongen, sa Gauseth etter at Viking hadde vunnet serien.

Les også

Rosenborg-keeper ble årets spiller i Eliteserien

– En kunstner

Og prisen for årets spiller i vår nest øverste divisjon, gikk til Berntsens egen elev i Viking: Johnny Furdal.

Furdal, som ble hentet til Stavanger fra Nest-Sotra midtveis i sesongen, var syk og kunne ikke være til stede. Derfor tok kaptein Viljar Helland Vevatne imot prisen på hans vegne.

Les også

Kometsesongen ga ham gjev pris – så takket Molde-talentet Solskjær for støtten

– Johnny er ikke bare en strålende spiller. Det er en fantastisk person. Jeg er sikker på at alle som kjenner ham eller har spilt med ham, unner ham dette, sa Viking-kapteinen på MAX.

– Han blir et bra tilskudd til Eliteserien. Folk bør glede seg – han er en kunstner, roste han videre.

Guro Reiten fikk prisen som årets spiller i Toppserien.