Newcastle rystet Liverpool – så tok angrepsstjernene ansvar

Sadio Manés Anfield-statistikk blir bare bedre og bedre. 27-åringen fra Senegal scoret to da Liverpool slo Newcastle 3–1 lørdag.

Sadio Mané, Roberto Firmino og Mohamed Salah (bak Firmino) ordnet Liverpool-seier mot Newcastle.
  • NTB

Liverpool – Newcastle 3–1

Mané har scoret 25 mål siden starten av forrige sesong, og ingen Liverpool-spillere har flere. Det forteller også sitt om giftigheten til Mané at ingen av målene har kommet på straffespark.

Mané har også en voldsomt imponerende statistikk på Anfield. Han har spilt 51 kamper der uten å tape, 50 som Liverpool-spiller og én som Southampton-spiller. Ingen Premier League-spillere har scoret flere mål enn den atletiske afrikaneren i 2019.

Med Mane i toppslag har Liverpool fått en perfekt start på sesongen med fem seire av fem mulige. Sadio Mané har scoret fire av klubbens 15 mål så langt.

Les også

Den norske golfprofilen hylles for reaksjonen etter fiaskoslaget: – Har en smittende personlighet

Tøff start

Lørdag var det derimot ikke Mané som markerte seg først, for etter drøye seks minutters spill tok bortelaget overraskende ledelsen. En lang ball ble slått opp på Miguel Armilon, og han vendte om og sendte den strøkent til Jetro Willems på venstrekanten. Han lekte seg litt med Liverpools høyreback Trent Alexander-Arnold før han skjøt ballen hardt og velrettet i det lengste hjørnet fra kanten av 16-meteren.

Newcastle var gode i starten. Etter hvert ble de mer og mer baktunge, og Liverpool presset massivt på. Det var bare et spørsmål om når utligningen ville komme, og etter 28 minutters spill kom den. Sadio Mané er dødelig effektiv, og skuddet hans limte seg oppe i motsatt kryss fra godt hold. Scoringen var et spissmål av ypperste merke.

Newcastles Jetro Willems har nettopp scoret.

Godt bytte

Liverpool ble ikke noe dårligere etter at en ankelskadet Divock Origi ble byttet ut med Roberto Firmino i det 37. minutt. Bare to minutter etter byttet var Firmino involvert i angrepet som endte med keepertabbe av Dubravka og kampens andre scoring av Sadio Mané.

Nevnte Firmino var også briljant da han hælsparket frem Mohamed Salah til 3–1. Et mer fikst fremspill skal du lete lenge etter. Salah både startet og avsluttet angrepet, og egypteren viste at han er i bortimot like god form som Mané for tiden. Firmino tryllet med hælen like etter også, men det ble ikke flere mål ut av det.

Hele dette Liverpool-laget sprudler av overskudd, og det blir spennende å se hvor det ender til slutt.

Newcastle har kun én seier mot Liverpool på Anfield siden Premier League så dagens lys i 1992. De ble rundjult i 2.-omgangen på Anfield lørdag.

(©NTB)

Premier League

SVUTMP
1Arsenal76011771018
2Manchester City75202361717
3Tottenham Hotspur75201871117
4Brighton & Hove Albion6411115613
5Manchester United640288012
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk