Fotball

Her debuterer RBK-heltens 17 år gamle sønn i Europa

For sju år siden banket Rade Prica inn scoringer mens sønnen Tim gjorde det samme i Nardo. Nå er sistnevnte klar for den store scenen.

Dette er et historisk øyeblikk for Rade Pricas 17 år gamle sønn.
  • Marius Dahl

Mellom 2009 og 2012 var Rade Prica en av Rosenborgs mest fryktede spisser, gjerne i tospann med Steffen Iversen.

Svensken fikk med seg to seriegull og var med på laget som gikk ubeseiret gjennom sesongen under Erik Hamrén og Nils Arne Eggen i 2010.

Under sitt opphold i Trondheim vokste unge Tim opp. Ti år gammel spilte «litj-Prica» i Nardo før Prica forlot RBK til fordel for Israel i 2012.

Overlegen seier

Tiden er gått, Tim er vokst opp og torsdag kveld fikk han sin debut for Malmö FF. Debuten gjorde han like godt unna i Europa League, riktig nok mot ganske mild motstand.

17 år gamle Tim Prica fikk spille den siste halvtimen da Malmö beseiret walisiske Ballymena United med 4–0 på bortebane. Det sendte svenskene videre med en overlegen 11–0-seier sammenlagt.

Prica erstattet målscorer Guillermo Molins på stillingen 2–0 til MFF.

  • Fikk du med deg denne? Horneland åpner for en sommer uten RBK-kjøp

– Det var etterlengtet å få debuten, særlig i en tellende kamp. Det kjentes bra og jeg føler jeg kom bra inn i det. Jeg fikk litt ball og jobbet hardt for laget, men jeg skulle gjerne gjort mål eller fått en målgivende, sier Prica til Expressen.

– Men det kommer, lover han.

– Klar

I kjent Prica-stil var unggutten relativt lavmælt etter debuten.

– Ambisjonen er å gjøre det så godt som mulig på treningene hver dag. Bare fortsette å kjempe, så kommer sjansene. Da skal jeg være klar, sier «litj-Prica» til Expressen.

Tim Prica «vant 2–0» i debuten.

I fjor høst var Rade Prica tilbake i Trondheim for å se sin gamleklubb i aksjon mot RB Leipzig (1–3-tap) i Europa League. Da hadde han følgende å si om sønnen, som tok mange av sine første fotballsteg i Trondheim:

– Nå har han en A-lagskontrakt i Malmö FF, så det er ikke så dårlig. Men hvem vet, kanskje han står her en dag på Lerkendal. Både han, jeg og resten av familien har bare gode minner og trivdes veldig godt i Trondheim, sa Prica til rbk.no.

God karriere

Etter oppholdet i RBK, gikk karrieren til den nåværende 38-åringen videre i Maccabi Tel-Aviv, moderklubben Helsingborg, Maccabi Petah Tikva, før han avsluttet i Landskrona i 2016.

Prica senior har scoret i Champions League, spilt flere sesonger i Bundesligaen og fikk seks kamper i Premier League.

Med sine 68 mål er han på 13.-plass over mestscorende spillere i RBK-historien.

Prica scoret 57 mål på 104 seriekamper i RBK og fikk med seg 14 landskamper med Sverige.

Les mer om

  1. Rosenborg BK