Fotball

Bodø/Glimt ønsker å kjøpe Sandnes-gutt

Fjorårets serietoer, Bodø/Glimt, har lagt inn to bud for å få kjøpe keeper Egil Selvik fra Odd. Sandnes-gutten er klar til å flytte på seg.

Egil Selvik var en sikker vinner da han spilte for Nest Sotra i 2018-sesongen. Nå er han ønsket av Bodø/Glimt. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

 • Egil Ø. Nærland
  Egil Ø. Nærland

MARBELLA: – Jeg har lyst til å spille eliteserie, og når en toppklubb som Bodø/Glimt vil tilby kontrakt, er det et bevis på at jeg har kvalitetene som skal til, sier Selvik til Aftenbladet.

– Bodø/Glimt har lagt inn to bud for å få kjøpe Egil fra Odd, bekrefter hans agent, Imad El Hammichi.

22-årige Selvik, opprinnelig fra Ganddal, skrev i utgangspunktet treårig kontrakt med Sandnes Ulf før sesongen 2018. Så ble han lånt ut til Nest-Sotra, der han fikk ry på seg for å være landets beste i Obos-ligaen.

Odd-kontrakt ut 2022

– Det er ikke noe å lure på, Egil var best, understreker daværende Nest-trener og nåværende Sandnes Ulf-trener, Steffen Landro.

Da Selvik var tilbake i Sandnes Ulf før fjorårssesongen, ble han kjøpt av Odd for rundt 750.000 kroner. Han skrev fireårskontrakt i den tro at Odd skulle selge konkurrenten Sondre Rossbach.

Les også

Viking hentet ikke Selvik. Det overrasket Fagermo

Rossbach er der fortsatt, og Selvik spiller for tolaget i andredivisjon.

– Ledelsen i Odd er enig med meg i at jeg må få sjansen i eliteserien, men de er i en vanskelig situasjon. Derfor prøver vi å finne en løsning. Odd må i alle fall ha inn en erstatter som kan spille andredivisjon, forklarer Selvik.

Lærerikt i Odd

Han syns ikke at året i Odd har vært bortkastet.

– Jeg har lært mye keeperteknisk med Einar (Rossbach) som trener, og jeg har lært hvordan det er å være i en toppklubb. Samtidig ønsker jeg å spille i eliteserien. Jeg har en god dialog med keepertreneren og styret, understreker Selvik som om han ikke blir solgt, er interessert i et utlån til en klubb i eliteserien.

Han spiller for øvrig treningskamp for Odd mot Raufoss lørdag ettermiddag.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22005056
2Rosenborg21106154
3Vålerenga21104134
4Molde21105324
5Viking210136-33
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Sandnes Ulf
 3. Bodø/Glimt
 4. Nest-Sotra
 5. Odds BK