Fotball

Pinlig United-tap: Supporterne sang i protest

Hjemmefansen på Old Trafford viste tydelig misnøye mot eierne da Ole Gunnar Solskjærs United gikk på et stygt tap hjemme mot Burnley.

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United tapte 0–2 hjemme for Burnley onsdag kveld. Martin Rickett / PA

 • Henrik Gill

Manchester United – Burnley 0–2

Burnley vant 2–0 over Ole Gunnar Solskjær og Manchester United etter scoringer av Chris Wood og Jay Rodriguez. Dermed tok Burnley sin første borteseier mot United siden 1962.

Det første målet kom etter en dødball, det andre var en perle av Rodriguez. United ville slå tilbake etter 0–2-tapet for erkerival Liverpool i helgen. Istedenfor ble det en gedigen nedtur. Solskjær ligger med tapet seks poeng bak Chelsea på fjerdeplass.

 • Mange nedturer for Solskjær: Etter Liverpool-tapet kom Solskjær med en skuffende nyhet til United-fansen

Solskjær: – Ikke bra nok

Da Solskjær møtte TV 2 etter kampen mot Burnley, var han tydelig skuffet over prestasjonen til United.

– Det er ikke bra nok. Vi skaper ikke gode nok sjanser. Og de tre sjansene vi får tar vi ikke, og da vinner du ikke i Premier League. Det er skuffende. Det var en velfortjent Burnley-seier. Det er hardt, jeg tror spillerne også er skuffet, sa Solskjær.

Protest fra hjemmepublikumet

Nedturen førte til stor frustrasjon blant hjemmefansen på Old Trafford. I det 65. spilleminuttet reiste et samlet Old Trafford seg og sang: «We want our United back», før de fulgte opp med: «Stand up if you hate Glazers».

Dette var en protest mot Uniteds amerikanske eiere, Glazers-familien. Store deler av United-supporterne er som kjent misfornøyde med både eierne og administrerende direktør i klubben, Ed Woodward, etter de siste års skuffende resultater.

– Det er sjeldent jeg har hørt Old Trafford så høylytt som det er her nå, når de har ligget under 0–2, sa TV 2s kommentator Kasper Wikestad.

Flere engelske journalister rapporterte også om tilropene fra United-fansen. Blant annet Simon Peach (PA) og Samuel Luckhurst (Manchester Evening News):

Selv tok Solskjær tilropene fra fansen med knusende ro.

– Det er vanlig at når det går dårlig på banen at fansen blir misfornøyd. Vi må bare konsentrere oss om å gjøre det godt på banen. Heldigvis er det en ny kamp på søndag, vi kan ikke synes synd på oss selv, sier United-manageren.

– Presset begynner å tære på Solskjær

I TV 2s studiosending etter kampen, ble kanalens mangeårige Premier League-kommentator, Øyvind Alsaker, spurt om hva resultatet mot Burnley betyr for Solskjær.

– Jeg møtte Ole Gunnar etter kampen mot Liverpool. Det var åpenbart at det var en Ole Gunnar Solskjær som merket presset, han agerte og argumenterte annerledes enn slik vi så han i begynnelsen. Han kjenner presset, og den siste nyheten om Marcus Rashfords brudd i ryggen var det siste han trengte. Slike resultat som mot Burnley bringer han et skritt nærmere å miste det han anser som drømmejobben, sa Alsaker.

Alsaker var heller ikke nådig i Uniteds mangeårige arbeid med spillerlogistikk etter at tidligere United-manager Sir Alex Ferguson ga seg våren 2013.

– De har hatt en hinsides spillerlogistikk, de er så langt bak City og Liverpool at det er helt ufattelig. Presset er umenneskelig, og nå begynner det å tære på Ole Gunnar Solskjær, sier Alsaker.

Sjansesløseri

United fikk en positiv åpning på kampen, og skapte flere gode sjanser til å ta ledelsen mot Burnley.

Anthony Martial fikk to enorme muligheter til å gi Solskjærs menn 1–0, men spissen klarte ikke å sette ballen i mål. Etter ett kvarter traff ikke Martial skikkelig på ballen etter et godt innlegg fra høyreback Aaron Wan-Bissaka.

Senere i omgangen var Martial frempå nok en gang. Etter en strålende pasning av Nemanja Matic ble Martial spilt alene med Burnley-keeper Nick Pope. Men Martial brukte altfor lang tid og ble taklet i siste øyeblikk.

Juan Mata og Daniel James misbrukte også store sjanser.

Anthony Martial misbrukte en stor mulighet alene med Pope. Franskmannen brukte for lang til på avslutningen, slik at Charlie Taylor (liggende) fikk satt inn taklingen. Martin Rickett / PA

Burnley sjokkerte

På ekte Burnley-vis var det bortelaget som skulle finne veien til nettmaskene på Old Trafford. Ashley Westwood banket ballen opp til Ben Mee, som stusset ballen inn i feltet. Der ventet målsniken Chris Wood, som sendte Burnley i ledelsen.

Chris Wood sendte Burnley i ledelsen på Old Trafford. PHIL NOBLE / X01988

Like før timen var spilt gikk ting fra vondt til verre for United.

Målscorer Wood spilte ballen til spissmakker Jay Rodriguez, som banket ballen rett opp i det nærmeste krysset.

United klarte aldri å bryte ned Burnley-forsvaret, heller ikke i andre omgang.

Dermed endte kampen 2–0 til Burnley. Ole Gunnar Solskjær og United-spillerne ble møtt av pipekonsert etter kampslutt fra enkelte på Old Trafford.

Les mer om

 1. Manchester United
 2. Ole Gunnar Solskjær
 3. Burnley FC
 4. Premier League
 5. Engelsk fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  «Fortapte» Solskjær slapp fansens vrede. Det kan forklare Uniteds problemer.

 2. FOTBALL

  «Han får sparken», sang bortefansen. Ett kvarter senere ble Solskjær hyllet.

 3. FOTBALL

  Blytung start på 2020 for Solskjær: United ble herjet med av Arsenal

 4. FOTBALL

  Kritisert Manchester United-angriper herjet og scoret et etterlengtet hat trick

 5. FOTBALL

  Solskjærs menn fikk nådeløs kritikk i pausen. Slo hardt tilbake mot lag fra nivå fire.

 6. FOTBALL

  Uniteds valg skapte sterke reaksjoner: – Ville rive meg i håret