Fotball

Gimletroll reiste til Danmark for å få spille fotball – mot Fotballforbundets anbefalinger

Gimletrolls damelag trengte et pusterom fra norske koronarestriksjoner. Onsdag reiste de til Danmark for å trene og spille treningskamper.

Her er spillerne samlet i Color Line-terminalen i Kristiansand før avreise. Bak fra venstre: Marianne Rekdal Heggstad, Linn Farbergshagen, Eline Mykland Svendsen, Stine Alida Wahlin Hansen, June Tønnesland Johansen, Lena Solheim, Malin Aas Skomedal, Emma Øvland Rygg, Agate Gravdahl, Leah Nygaard, Kamilla Bruhjell, Karen Andrea Olsen og Maria Skogen. Foran fra venstre: Erica Nystøl, Jule Østrem, Martine Mæhle, Maja Kronborg, Thea Ingebretsen, Idun Benestveit Kydland, Line Sannæs Kristiansen og Emma Sannæs Kristiansen.

KRISTIANSAND: – Bakgrunnen til at vi reiser er at vi i Norge har restriksjoner som er vanskelige å forstå. Hadde vi enda fått en god forklaring som var mulig å forstå, så hadde vi godtatt det. Det er også veldig viktig at vi gir spillerne en motivasjonsfaktor, for det vi nå holder på med føles veldig absurd, sier Miguel de Freitas, trener for damelaget og sportslig leder i Gimletroll.

2. divisjonslaget har i likhet med resten av breddefotballen trent i ukevis under strenge koronarestriksjoner der de må holde én meters avstand. Samtidig har resten av fotballen i Norge åpnet opp. Toppfotballen får trene og spille kamper, mens barnefotballen opp til 20 år får spille kamper fra 1. august.

Les hele saken med abonnement