RBK-profilen kommer med en gladnyhet før skjebnekampen

Etter flere uker på sidelinjen er Emilie Bragstad endelig kampklar igjen.

Emilie Bragstad kan være tilbake i startelleveren mot Sandviken i helga.

– Jeg tror og håper det.

RBK-stopperen er sterk i troen på at hun blir kampklar til toppoppgjøret mot Sandviken lørdag.

Trønderne reiser til Bergen for å møte serielederen i helga. Før lørdagens oppgjør ligger RBK poenget bak Sandviken. Med seier vil Emilie Bragstad og hennes lagvenninner ta over tabelltoppen – med syv kamper igjen å spille av sesongen.

– Det blir en spennende kamp der alt kan skje. For oss er det aller viktigste å unngå et tap. Men vi vil selvsagt vinne kampen, sier Bragstad til Adresseavisen få dager før skjebnekampen på Vestlandet.

Selv er hun spent på hvordan kroppen responderer etter flere uker på sidelinjen. Forsvarskjempen har ikke spilt en kamp siden 10. juli.

– Det er litt vanskelig å si hvordan kroppen vil respondere etter noen uker på sidelinjen, men jeg kjenner at det har vært stigende progresjon gjennom de siste treningsøktene.

Les også

RBK-sjefen: Vil hente én spiller til

Skadetrøbbel

Bragstad er ikke den eneste spilleren som har vært, eller er, ute med skade.

Matilde Rogde, Karoline Hernes og Elen Sagmo Melhus har alle avrevne korsbånd. I tillegg har Celine Nergård operert begge leggene sine. Maiken Bakke og Marita Olsen er fortsatt i opptrening etter lengre skadeavbrekk, mens Kristine Minde venter barn.

I tillegg er det høyst usikkert om førstekeeper Kristine Nøstmo rekker Sandviken-kampen. Hun har i lengre tid vært ute på grunn av et brudd i en knokkel på venstre hånd.

Vil signere én spiller til

Alle skadene har ført til at RBK valgte å signere Synne Skinnes Hansen. Hun debuterte mot Stabæk i forrige serierunde og noterte seg for én målgivende pasning i 5–2-seieren.

RBK-sjef Steinar Lein uttalte til Adresseavisen etter kampen sist helg at de ønsker å signere én spiller til i august:

– Nå ønsker vi å ruste oss opp før en spennende høst med mange kamper. Stallen er bra og vi har mange unge spennende spillere, men vi er på utkikk etter én spiller til. Det er ikke sikkert vi klarer å få inn enda en spiller, men vi håper det.

Lein ønsket ikke å si noe om hvilken type spiller de er på jakt til eller hvilken lagdel han ønsker å forsterke. Samtidig sa RBK-treneren at han tror ingen forlater klubben i sommer.

Adresseavisen er kjent med at flere utenlandske klubber har vist interesse for RBK-spillere. Julie Blakstad er en av dem som er ønsket av flere europeiske storklubber.