Vålerenga rotet bort seieren mot Tromsø

(Vålerenga – Tromsø 1–1) Fredrik Oldrup Jensen (28) sendte Vålerenga i ledelsen, og Amor Layouni (29) misbrukte en kjempesjanse. To minutter senere kom utligningen på Intility Arena.

  • Per Opsahl, VG

Tromsø hadde ikke skapt noe som helst i 2. omgang før innbytter Adam Örn Arnarson var fremme på en retur fra Vålerenga-keeper Kjetil Haug og satte inn 1–1 ti minutter før ordinær tid.

Fredrik Oldrup Jensen banket inn 1–0 med venstrebeinet tidlig i 2. omgang. En flott scoring, og Vålerenga hadde da «full kontroll» på kampen.

Det burde blitt 2–0 og «game over», men vertene klarte ikke å omsette overtaket i flere scoringer. Så ble de snytt for straffe da Arnarsn stoppet et Layouni-innlegg med hånden etter 56 minutter.

Da 79 minutter var spilt kontret hjemmelaget. Seedy Jatta spilte frem Layouni, som dro seg fri inne i feltet før han blåste avslutningen over fra 14–15 meter.

Syv uavgjort på hjemmebane

Tromsø gjorde et trippelbytte, og fikk umiddelbart uttelling. Eric Kitolano skjøt og Haug fikk bare slått ballen rett i bena til Arnarson som enkelt pirket inn 1–1. Det var 26-åringens første scoring på toppserienivå.

Nærmest mål på slutten kom Tromsø, men Ebiye Moses skjøt rett på keeper fra spiss vinkel.

Dermed har Vålerenga spilt uavgjort syv ganger på hjemmebane denne sesongen, og da blir det vanskelig å kjempe om medaljer.

FLOTT SCORING: Tobias Christensen jubler sammen med Fredrik Oldrup Jensen etter det første målet.

– Det har vært for ofte i år at vi roter bort kamper der vi skal ha med oss tre poeng. Det må vi lære oss til neste år. Tromsø kommer med på slutten, men kampen skal være avgjort før den tid, oppsummerte målscorer Fredrik Oldrup Jensen til Discovery.

Det er altså niende gang denne sesongen at Vålerenga har spilt 1–1.

– Vi er altfor svake fremme. Ikke farlige nok. Det blir for tamt, for lite trykk og for lite folk i boksen, sa en tydelig misfornøyd Dag-Eilev Fagermo til Discovery.

– Det er dette som har vært en gjenganger. Med Vidar (Örn Kjartansson) ute og Aaron (Dønnum) borte har det blitt for tynt fremover, la Vålerenga-treneren til.

Det er nå klart at Kjartansson er ute for resten av sesongen etter skaden han pådro seg mot Lillestrøm sist.

Nær drømmescoring

Det var jevnspilt i 1. omgang, og Tromsø hang fint med fra start. Layouni fikk den første sjansen da han vendte opp inne i feltet, men Karlstrøm vartet opp med en god redning.

Men det alle snakket om i pausen var Runar Espejords herlige prestasjon etter 14 minutter. Han fintet seg herlig fri fra tre svimle Vålerenga-spillere inne i feltet, og toppet det med en skrudd avslutning mot krysset i det lengste hjørnet.

Ballen dundret i innsiden av stolpen, og traff deretter roten på motsatt stolpe mens keeper Haug sprellet uten å være i nærheten av å redde.

Med seier ville Vålerenga for alvor hatt mulighet til å ta igjen Rosenborg, Kristiansund og Lillestrøm. Nå kan det bli tøft nok. Tromsø spilte sin tredje strake 1–1-kamp og kan nyte de tre siste kampene i sesongen uten at det er fare for å havne i nedrykksstriden.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk