AaFK-spiller ble tatt ut på Chiles landslag, men kan ikke spille kamper

Niklas Castro ble overraskende nok tatt ut i den Chilenske landslagstroppen. Men AaFK-spilleren får ikke spille i landskampene mot Colombia og Guinea.

Niklas Castros storspill for AaFK denne sesongen førte til landslagsuttak hos Chile. Men Castro går glipp av landskampene mot Colombia og Guinea.

Forrige uke kom den overraskende nyheten om at Aalesunds Niklas Castro ble tatt ut i den chilenske landslagstroppen.

Det gjorde at Castro ble lagkamerat med stjerner som Inter Milans Alexis Sánchez, Manchester Citys Claudio Bravo og Barcelonas Arturo Vidal.

23-åringen fra Oslo har norsk mor og chilensk far. Han har herjet for Aalesund i OBOS-ligaen denne sesongen, og står med 18 mål og 10 målgivende pasninger før avreisen for å møte det chilenske landslaget.

Les også

AaFK-spiller blir lagkamerat med Alexis Sánchez: – Det er uvirkelig

Castro var naturlig nok i ekstase over uttaket.

– Det er vel like uvirkelig for meg som for alle andre at jeg er tatt ut. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sa Castro til Sunnmørsposten etter uttaket.

Nå viser det seg at Aalesunds stjernespiller likevel ikke får oppfylt drømmen om debut for det chilenske landslaget i første omgang.

Ifølge den chilenske avisen El Grafico vil Castro definitivt ikke få spille i landskampene mot Colombia og Guinea. Grunnen skal være trøbbel med Oslo-mannens pass.

– Han har ikke alt av papirarbeid i orden, bekrefter sjef for landslaget, Ian Mac-Niven, til avisen.

Mac-Niven forteller til avisen at det jobbes med å få orden på papirene, og at de har vært klare over Castros situasjon fra begynnelsen av. Han påpeker også at det uansett er en fin mulighet for landslagstrener Reinaldo Rueda til å se nærmere på Castro.

Les også

AaFK-spiller overraskende tatt ut på landslag: – Det er helt sykt

– Reinaldo vil se på Castro de neste dagene med landslaget, og derfor er han tatt ut. Avhengig av nivået han viser, kan han bli tatt ut også i fremtiden, forklarer Mac-Niven.

De chilenske nettstedene Redgol og AS melder det samme.

Lørdag kveld spilte Chile 0–0 mot Colombia i spanske Alicante. Der var ikke Castro å finne i troppen til «La Roja». Tirsdag møter de Guinea i Spania.