Manchester United rotet bort poeng i Wales

<p>Robin van Persie og co. sløste med sjansene mot Swansea.</p>

Robin van Persie of Manchester United shows a look of dejection--------------------Kieran McManus / BPIBarclays Premier LeagueSwansea City v Manchester United23 December 2012Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com
  • Reidar Løfaldli

SWANSEA CITY — MANCHESTER UNITED 1-1

Det endte 1-1 i en velspilt fotballkamp i Swansea søndag ettermiddag. Patrice Evra ga Manchester United en tidlig ledelse, men spanske Michu utlignet etter en halvtime.

Til tross for tidvis stor United-dominans i andre omgang, reddet Michael Laudrups mannskap uavgjort på hjemmebane. 1-1 mot Swansea var faktisk Manchester Uniteds første uavgjortkamp i årets Premier League, og laget topper fortsatt Premier League, nå fire poeng foran byrival City. Sir Alex Ferguson var imidlertid ikke fornøyd.

- Vi rundspilte dem og var veldig uheldige. Vi burde hatt en sekspoengsledelse i dag, og derfor er vi skuffet, sa Sir Alex Ferguson ifølge BBC.

Fornøyde Swansea-menn

Swansea-manager Laudrup var godt fornøyd med resultatet.

- Dette var et veldig viktig resultat for en klubb som Swansea, som bare er i sin andre sesong i Premier League. Det var vanskelig, og i de ti minuttene etter deres mål, slet vi litt. Men vi kom tilbake, sa Michael Laudrup ifølge BBC.

— De hadde de største sjansene, men vi hadde innsatsviljen og spiriten, og spillerne ville virkelig ha poeng, sa dansken.

- Vi er fornøyde med ett poeng mot en slik storklubb. Vi visste at vi var nødt til å jobbe hardt til tider, sa Swansea-kaptein Ashley Williams i TV-intervjuet etter kampen.

To mål før pause

Det var jevnspilt før pause på Liberty Stadium. Swansea var best i starten, men Manchester United hadde ballen mest, og tok ledelsen etter et drøyt kvarter. Ashley Young presset frem en kjemperedning fra keeper Michel Vorm, og på den påfølgende corneren styrte Patrice Evra inn 0-1 i Wales.

LEDELSE: Patrice Evra scorer etter en corner. Foto: NTB scanpix Etter en halvtime var lagene à jour. Og naturligvis var det Michu som utlignet for hjemmelaget. Jonathan de Guzman ble spilt fri og skjøt rett på David de Gea. Michu var på plass på returen og satte ballen sikkert i mål. Spanjolens 13. ligamål så langt i år. Ikke mindre enn imponerende av spilleren som kom på billigsalg fra Rayo Vallecano sist sommer.

TOPPSCORER: Michu var på farten igjen. Foto: NTB scanpix

United styrte spillet

Som ventet fikk vi se en velspilt fotballkamp mellom to lag som spilte langs bakken, og det gode spillet fortsatte etter pause. Manchester United overtok mer og mer av spillet, og nærmet seg kraftig et mål utover i kampen. Etter 67 minutter la Wayne Rooney inn fra venstre, og Robin van Persie fikk styrt sitt skudd i stolpen.

Det kokte fullstendig over for van Persie et kvarter før slutt da han ble felt like utenfor 16-meteren. Nederlenderen fikk ballen i ansiktet rett etter å ha blitt felt og gikk rett i tottene på Swansea-kaptein Williams. Begge spillerne ble belønnet med gult kort av dommer Michael Oliver.

— Jeg klarerte ballen og den traff ham uheldigvis i hodet. Han ble naturlig nok sint på grunn av det, men det ble mye oppstyr for ingenting, sa Williams etter kampen.

Det påfølgende frisparket endte i en corner hvor Michael Carrick steg høyest i feltet og headet i tverrliggeren. Swansea hang imidlertid med, og ble reddet av et godt forsvar og en eksepsjonell keeper i Vorm ved flere anledninger.

Engelsk eliteserie fotball søndag, 18. runde:

Swansea – Manchester U. 1-1 (1-1)

Mål: 0-1 Patrice Evra (16), 1-1 Michu (29). 20.000 tilskuere.

– – - Senere kampstart: Chelsea – Aston Villa (17.00).