Fotball

Det er ikke lett å være supporter

SUPPORTERBLOGG: En fotballsupporter skal stå bak laget sitt uansett hvordan det går. Lettere sagt enn gjort.

CUPSKRELL: Tromsdalen knuste Bodø/Glimt i den 3. runden i cupen, og sendte Jan Halvor Halvorsens menn ut av turneringen. Foto: NTB Scanpix

 • Jonas Klingan Olsen

Jonas Klingan, Bodø/Glimt-supporter.

En kjent forfatter, Nick Hornby, sa en gang: Jeg ble forelsket i fotballen slik jeg senere skulle forelske meg i kvinner: Plutselig, uforklarlig, ukritisk, uten å gi en tanke på smerten som det kunne gi.

Det er vanskelig å være uenig i det.

Bytte kjerring, ikke fotballag

For det å være fotballsupporter skal ikke være enkelt. Fotballen kan til tider være en stor glede, men oftere en større nedtur. Alltid håper du at laget ditt skal vinne, ta alle tre poenga, enda du vet hvor skuffet du kommer til å bli når de taper. Uansett hvor dårlig laget ditt er, du er fremdeles trofast. Vi alle vet, tross alt, at ”du kan bytte kjerring, men ALDRI fotballag".

Av og til føles det rett og slett litt urettferdig, at du fikk det laget som skulle tape mest og slippe inn flest. Det er i slike stunder du virkelig spør deg selv ”Hvorfor gidder jeg dette"?

Tegneserielaget TUIL

Det spørsmålet spurte jeg meg selv etter sist cuprunde. Jeg har faktisk ikke ord etter at Bodø/Glimt røk ut av cupen. Tenk å være så dårlige. Jeg blir forbannet, sint og frustrert når man ikke en gang klarer å vinne over dette tegneserielaget.

Enda verre: vi tapte 6-2. Det skal rett og slett ikke være mulig. Man gir enten 100 prosent, eller så kan man gjerne bli hjemme. Gidder man ikke blø for drakta, fortjener man den ikke.

Nå må man knuse Stabæk på Nadderud, banke bæringene gule og blå. Vise hvem som er sjefen. Rette opp det elendige inntrykket man har gitt til alle supportere, fans og følgere av Bodø/Glimt. Ingenting annet er godt nok.

Førr evig.

 1. Les også

  Smuler er også brød

 2. Les også

  Jeg får angst av å tenke på et liv uten fotball

 3. Les også

  Nord-Norge United

Les mer om

 1. Supporter
 2. Bodø/Glimt